Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lopetegui možná padne ihned po večerním utkání. Plzeň Neplzeň

Šéftrenér madridského Realu Julen Lopetegui by mohl být odvolán už po úterním zápase s Plzní, naznačil francouzský novinář žijící ve Španělsku Fréderic Hermel. Tým se potýká s výsledkovou krizí, tápe v ofenzivě a Lopeteguiho by nezachránila ani "povinná" výhra v zápase Ligy mistrů. Jeho nástupcem by se údajně měl stát trenér rezervy los blancos Santiago Solari. Textovou on-line reportáž z utkání sledujte od 21:00 na webu ctsport.cz.

Julen Lopetegui
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Real Madrid nejenže překvapivě prohrál před dvěma týdny v Moskvě proti CSKA, ale i v lize se trápí a po porážce s Levante 2:1 se krčí na sedmém místě La Ligy. Hráče po sobotním duelu zasypali novináři dotazy na jejich trenéra. "Zůstaneme s ním až nadosmrti, říká nám velice správné a jasné věci a máme s ním dobrý vztah. Jeho kritika je nespravedlivá, podobně jako tomu bylo s Rafaelem Benítezem," vyjádřil podporu kouči ofenzivně laděný bek Marcelo.

Real sice v zápasech měl převahu, ale často z ní nedokázal vytěžit jediný gól. "Pamatuji si, že když Ronaldo nedával góly, tak tisk se mě ptal, jestli nepotřebujeme dalšího útočníka, a poté zavřeli novináři pusu. V zápase proti Levante jsme vystřelili 33krát, ale nic nám tam nespadlo. Nesmíme tím upadat na mysli, abychom se vrátili zpět na vítěznou vlnu," komentoval hru svého týmu Marcelo. A za trenéra se staví i záložník Isco. "Jestli vyhodí trenéra, měli by vyhodit i nás všechny."

Nicméně španělská média už několik dní píšou, že v každém zápase hraje Lopetegui o život a trenér béčka Solari je bezpochyby první možností pro madridský velkoklub. Novináři Lopeteguimu vyčítají velké míchání se sestavou, poněvadž Real začal každý letošní zápas v obměněném složení, z čehož pramenily taktické chyby. Prostor též překvapivě nedostává mladá brazilská akvizice Vinicius, který letos odehrál jen 12 minut, jiné posily ještě ani nedebutovaly.

Lopetequi, bývalý fotbalový brankář, nastoupil do pozice hlavního trenéra 14. června letošního roku po úspěšném Zinedinu Zidanovi. Do té doby vedl španělskou reprezentaci, z pozice byl ale neslavně odvolán před zahájením MS v Rusku, poněvadž se předem dohodl na kontraktu v Realu. Španělský velkoklub pod jeho vedením velmi překvapivě prohrál například zápas v Moskvě 0:1, kdy nedokázal skórovat proti deseti. Mimo jiné nedokázali los blancos vstřelit gól ve čtyřech soutěžních zápasech po sobě, to se jim naposledy přihodilo v roce 1985.

Solari je bývalý argentinský záložník působící v letech 2000–2005 v Realu. Na pozici trenéra vedl zatím jen juniorku Realu a od roku 2016 působí u tamější rezervy.

Zdroj
marca.com, as.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články