Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ďurica v závěru vystřelil Dukle tři body a ta opustila poslední místo

Dukla už není v lize poslední. Poté, co pražský celek porazil na svém stadionu nováčka z Opavy 1:0, uvolnil dno tabulky Slovácku. Zápas rozhodl v 89. minutě slovenský stoper Ján Ďurica. Trenér Pražanů Roman Skuhravý tak s novým celkem porazil tým, který ještě nedávno sám vedl.

Daniel Tetour
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Během zápasu vyvrcholily oslavy 70 let od založení Dukly. Při poločasovém ceremoniálu byly na Julisce také oceněny největší osobnosti dejvického klubu.  

Už ve třetí minutě domácí Tetour křížnou střelou těsně minul branku, jinak byl však úvodní poločas opatrnější a s minimem šancí. Slezané se ve 28. minutě radovali zbytečně, protože Kuzmanovičův gól neplatil pro ofsajd. O chvilku později nevyužil slibnou příležitost Schranz, který sice přehodil opavského gólmana Šroma, ale míč dopadl vedle tyčky.  

Ani druhý poločas nenabízel příliš atraktivní fotbal. Diváci na první zajímavější moment čekali až do 68. minuty, kdy Šrom s problémy zneškodnil Tetourovu technickou ránu.  

Když už zápas směřoval k bezbrankové remíze, tak si Ďurica v 89. minutě naskočil na rohový kop a hlavou rozhodl. Zkušený slovenský obránce si připsal druhý ligový gól v sezoně. Dukla tak navázala na minulou výhru v Karviné. "Měli jsme tam dost šancí, bojovali jsme, ale bylo to jen o trpělivosti. Museli jsme počkat opravdu až na konec, že jsme dali gól. Proto jsme šťastní. Dukla oslavuje i výročí, takže jsme rádi za výhru a tři body," řekl Ďurica.

Roman Skuhravý (trenér Dukly): "Když vyhrajete v 90. minutě, tak je to vždycky šťastný okamžik. Na druhou stranu jsem přesvědčený, že je to zcela zasloužené vítězství, protože jsme celé utkání byli lepším týmem. My jsme tvořili hru a s tímhle průběhem zápasu jsme počítali. Naše štěstí bylo, že soupeř ze třech skvělých standardek, které zahrával Pavel Zavadil, neskóroval. V prvním i ve druhém poločase v závěru jsme měli dvě čisté brankové příležitosti, škoda, že jsme to nerozhodli dřív. Dneska to byl důležitý zápas pro nás, potvrzení tří bodů z Karviné, a jsem moc rád, že jsme toho docílili s takhle silným soupeřem, jakým Opava je. Lhal bych, kdybych řekl, že to speciální nebylo. Ale maximálně jsem se chtěl oprostit od všech postranních vlivů a plně se soustředit na to, abychom se společně s hráči nachystali na soupeře. Dneska to daleko víc bylo o mých hráčích než o mně. Já věděl, že emoce v sobě udržím. Děkuju klukům, že to zvládli."

Ivan Kopecký (trenér Opavy): "My jsme sem přijeli nechat ze začátku Duklu hrát, snažit se od půlící čáry na ně aktivitou vytvářet tlak a připravit si situace na rychlé brejky. Bohužel se nám to nevydařilo, po zisku balonu jsme hodně zkazili a nedostali jsme se ani do pořádné šance. V prvním poločase jsme měli jednu a ve druhém také. Dukla nám v závěru po rohu dala branku, je to škoda, i přesto, že jsme nepodali dobrý výkon. My se s Romanem (Skuhravým) známe. Přišel jsem po něm, byl jsem tam na stáži. I pro mě to bylo specifické, ale samozřejmě víc pro hráče. Ale nechtěli jsme to nějakým způsobem dramatizovat, spíš jsme se chtěli soustředit sami na sebe. Všichni víme, že se nám to nepodařilo. Hlavně hra směrem dopředu neměla parametry, které bychom chtěli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články