Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta potřebuje zabrat, ale Konaté za Boleslav říká: Chceme vyhrát

Po dvou prohrách na soupeřových stadionech potřebují sparťané na Letné v dohrávce 12. kola fotbalové ligy zabrat. Do cesty se jim v 18 hodin postaví nevyzpytatelná Mladá Boleslav, a pokud chce pražský celek udržet krok s vedoucí dvojicí Slavia – Plzeň, musí vyhrát.

"Musíme přerušit sérii dvou prohraných zápasů a zase zpátky navázat na to, co tady bylo. Musíme se zase vrátit k tomu, co jsme hráli doma. Stejné nasazení a samozřejmě být efektivní," řekl sparťanský trenér Zdeněk Ščasný, jehož tým v předchozích dvou kolech podlehl Olomouci i obhájci titulu Plzni shodně 0:1.  

Podle papírových předpokladů by mělo jít o jasnou záležitost, protože Sparta doma v lize od října 2011 s Mladou Boleslaví neprohrála. "My se musíme připravit na to, že hrajeme doma, a nemůžeme připustit cokoliv jiného než zápas zvládnout," uvedl Ščasný.  

"Mladá Boleslav umí být nebezpečná. Jsou hodně nevyzpytatelní, jejich výsledky jsou nevyrovnané. Dokáží vyhrát v Jablonci a pak jsou schopni podlehnout v Příbrami, při všem respektu k Příbrami," přidal kouč Sparty, který může počítat se záložníkem Nicolae Stanciuem, jemuž skončil dvouzápasový trest za červenou kartu.  

Sparta doma už 15 zápasů neprohrála, Mladá Boleslav se však může opřít o nejlepšího střelce ligy Nikolaje Komličenka, který dal v posledních sedmi zápasech devět branek. Také proto je záložník Tiémoko Konaté přesvědčen, že Středočeši můžou proti favoritovi uspět.  

"Myslím, že naše šance nejsou malé. Nechceme se spokojit s remízou, chceme vyhrát. Víme, že to bude těžké, že nás budou presovat, ale my jedeme na Spartu pro vítězství," prohlásil Konaté, který do Mladé Boleslavi přišel právě z pražské Letné.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články