Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ledecký uzemnil Hradec hattrickem, v čele zůstává Jihlava

Šlágrem 12. kola druhé nejvyšší soutěže byl bezesporu zápas v Českých Budějovicích, kde domácí Dynamo porazilo Hradec Králové 3:1. Hvězdou střetnutí se stal útočník David Ledecký, jenž zazářil hattrickem. Vedoucí pozici uhájili před Jihočechy fotbalisté Jihlavy prostřednictvím skalpu Žižkova, o který se v 88. minutě postaral Petr Tlustý. Role favoritů splnilo i Ústí nad Labem a také Pardubice. 

David Ledecký z Českých Budějovic (vpravo) se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Na první branku Ledeckého z 11. minuty ještě dokázal odpovědět hostující Kopečný, ale budějovický forvard se ihned po rozehrávce prosadil znovu. Ve druhém poločase přidal třetí gól a s osmi trefami má v tabulce kanonýrů stejně zásahů jako brněnský Magera a Petráň, který přispěl k výhře Pardubic 4:0 ve Znojmě.

"Dnes bylo důležité vyhrát. Hradec sice držel míč, ale rozhodla naše efektivita. Centry od pana Kladrubského nejdou nedat, stačí je jen líznout. Měl tři asistence, takže mu patří velký dík," složil kompliment kapitánovi Dynama Ledecký.     

Pardubice natáhly sérii neporazitelnosti už na šest zápasů a na vedoucí České Budějovice ztrácejí ze čtvrté pozice tři body. Stejně na tom je i páté Ústí nad Labem, jež si doma poradilo 3:0 s Táborskem.

Zisk plného počtu bodů slavil i Třinec, což znamenalo posun z posledního místa. Po obratu totiž udolal gólem Ilka v nastavení nováčka z Chrudimi 2:1.  

Jihlavu spasil v závěru Tlustý

První poločas patřil Vysočině, která mohla jít i do vedení, ale Javůrkův gól neplatil kvůli ofsajdu. Po přestávce Žižkov přidal a soupeře zatlačil. Ani jednu z několika šancí nicméně neproměnil, za což byl potrestán. V 86. minutě se hlavou prosadil Tlustý.

Jihlava zaznamenala čtvrté vítězství za sebou, zatímco Viktoria potvrdila, že se jí aktuálně nedaří. Z posledních osmi zápasů jen jednou vyhrála a je o skóre předposlední za trojicí Třinec, Chrudim, Vlašim.

V zápase dvou tápajích týmů, kterým zatím příliš nepomohla ani výměna trenérů, se Brno a Sokolov rozešly bez gólů.  

12. kolo druhé fotbalové ligy:

České Budějovice - Hradec Králové 3:1 (2:1)
Branky: 11., 32. a 67. Ledecký - 31. Kopečný. Rozhodčí: Julínek - Pospíšil, Konečný. ŽK: Havelka - Javorek, Černý. Diváci: 1432.

Znojmo - Pardubice 0:4 (0:3)
Branky: 22. Petráň, 42. Fousek, 45. Mužík, 61. Sokol. Rozhodčí: Matějček - Poživil, Petřík. ŽK: Helísek, Lacko, Ordoš - Fousek, Sokol. Diváci: 470.

Prostějov - Vítkovice 0:0
Rozhodčí
: Proske - Lakomý, Mojžíš. ŽK: Sus - Končal, Vasiljev. ČK: 64. Sus - 68. Pašek. Diváci: 638.

Ústí nad Labem - Táborsko 3:0 (3:0)
Branky: 10. a 18. Matějka, 20. Procházka. Rozhodčí: Zelinka - Myška, Hock. ŽK: Richter, Miskovič - Hasil, Březina, Šandera. Diváci: 1066.

Fotbal Třinec - MFK Chrudim 2:1 (0:0)
Branky: 67. Vaněk, 90.+1 Ilko - 62. Froněk. Rozhodčí: Adámková - Antoníček, Dohnálek. ŽK: Bedecs, Schwendt, Adamuška - Sixta, Kesner, Vodrážka. Diváci: 276.

Vlašim - Varnsdorf 1:1 (0:1) 
Branky: 69. Janda - 26. Rudnytskyy. Rozhodčí: Ginzel - Pfeifer, Vodrážka. ŽK: Bačkovský, Skopec - Dordič. Diváci: 485.

Brno - Sokolov 0:0
Rozhodčí: Slabý - Novák, Leška. ŽK: Šural, Pavlík - Machek, Čihák. Diváci: 1720.

Žižkov - Jihlava 0:1 (0:0) 
Branka: 88. Tlustý. Rozhodčí: Nenadál – Vít, Šimáček. ŽK: Rondić – Levin. Diváci: 1270.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články