Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzeň minule v Ďolíčku zkolabovala, teď chce body – Bohemka také

Naposledy odjížděli fotbalisté Viktorie Plzeň z vršovického Ďolíčku po zápase s Bohemians jako spráskaní psi. Pražský celek budoucího mistra ligy tehdy vyprovodil 5:2. Tým kouče Pavla Vrby tak má sveřepému soupeři v úvodním zápase 12. kola ligy co vracet. Zápas můžete sledovat od 18 hodin v on-line reportáži na webu ctsport.cz.

Martin Dostál (Bohemians), Milan Havel (Plzeň)
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Podobná přestřelka jako v minulém ročníku se ale ve Vršovicích nejspíš konat nebude. Plzeň v dosavadních jedenácti kolech vyhrála devět zápasů, z toho sedmkrát jen 1:0. Poslední čtyři zápasy Bohemians zase přinesly dohromady pouze tři góly. Oba celky zatím žádnou kanonádu nepředvádějí – v zápasech Bohemians v této sezoně padly v průměru dva góly, Plzeň je na tom jen o tři desetiny lépe.  

"Potřebujeme na Bohemce bodovat a doufám, že se nám to podaří. Bohemka je mužstvo, které je trpělivé, zodpovědné a dobře organizované. Čeká na chybu soupeře a chce ji potrestat. Proto bude těžké soupeře dobývat," řekl plzeňský kouč Vrba.  

Doufá, že si jeho svěřenci vezmou ponaučení z minulé porážky, kdy pouštěli soupeře do brejků a ten to trestal pěti góly. "Čekám, že soupeř na nás bude opět nabuzený, stejně jako jeho fanoušci. Jen doufám, že výsledek nebude takový jako v minulé sezoně," věří Vrba.

Hráči Bohemians by se naopak vůbec nezlobili, kdyby se výsledek opakoval, ale uvědomují si, že to je hodně nepravděpodobné. "Minule jsme s Plzní sehráli doma zápas, na který asi nikdo z nás do konce života nezapomene. Ale tohle se nestává každý den a nemůžeme čekat, že budeme Plzeň porážet 5:2 pravidelně," konstatoval obránce pražského týmu Martin Dostál.

"Poslední zápas s Plzní byl nejlepší, co jsem tu zažil. Všechno nám sedlo a bylo to skvělé," dodal Dominik Mašek, který tehdy dvakrát skóroval.  

Oba věří, že Bohemians mají na to, aby obhájce titulu opět zaskočili. "Plzeň teď sice vyhrává často jen 1:0, ale pořád jsou na špici a mají svou kvalitu. My jsme se na ně v reprezentační pauze dlouho připravovali a věříme, že máme na dobrý výsledek. Do zápasu jdeme s pokorou, ale určitě se jich nezalekneme," dodal Mašek.  

Bohemians však na svém stadionu v lize čtyřikrát za sebou nevyhráli a dali jen jediný gól. "Teď nám to shodou náhod doma nepadá. Je škoda, že v Ďolíčku nevyhráváme, ale doufám, že se nám to už v pátek povede protrhnout. Fanoušci by si to zasloužili," řekl Dostál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články