Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Češi jsou teď agresivnější a houževnatější, říká Ševčenko. Hru na remízu odmítá

Stačí jim pouhý bod k prvenství ve skupině B1 a k postupu o úroveň výš v Lize národů. Trenér Andrej Ševčenko a záložník Taras Stěpaněnko opakují, že na remízu hrát nechtějí. V září v Uherském Hradišti porazili český tým 2:1, ale vědí, že se český tým po příchodu nového kouče Jaroslava Šilhavého zvedl a získal větší motivaci. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz v úterý od 20:15.

Ukrajinský trenér Andrej Ševčenko
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Nebudeme spoléhat na remízu, s tou se nespokojíme. Chceme vyhrát. Víme, jak důležitý zápas nás čeká. Připravujeme se velmi pečlivě," řekl Ševčenko, jehož celek vyhrál oba předchozí zápasy ve skupině a má v čele tabulky tříbodový náskok před českým týmem.

"Na to, že nám stačí remíza, nehledíme. Hrajeme doma, máme dobrý tým. Budeme se snažit vyhrát. Ale nesmíme zase bláznit a za každou cenu se vrhat do útoku. Musíme plnit taktické pokyny a snažit se z toho získat co nejvíce," dodal záložník Taras Stěpaněnko, kterého čeká jubilejní 50. zápas v reprezentaci.

Ukrajinci bedlivě sledovali sobotní výhru Čechů 2:1 na Slovensku při premiéře trenéra Šilhavého. "Z toho, co jsme viděli, se s příchodem nového trenéra změnila především motivace. Český tým se stal agresivnějším a houževnatějším. Češi v zápase se Slovenskem více chtěli vyhrát, v klíčových momentech dali góly a zaslouženě zvítězili," uvedl Ševčenko.

"Všimli jsme si, že Češi byli velmi motivovaní. Na druhou stranu nic zvláštního nepředvedli. Přesto si zasloužili zvítězit," prohlásil Stěpaněnko.

Ševčenka výhra Čechů nepřekvapila. "Liga národů je soutěž, která je navržena tak, aby odpovídala šancím jednotlivých týmů. Týmy ve skupinách jsou přibližně na stejné úrovni, o všechny výsledky je velký boj. I v naší skupině jsou všechny zápasy strašně vyrovnané," připomněl Ševčenko, že všechna tři dosavadní utkání skupiny B1 skončila jen o gól.

V úvodním vzájemném duelu v září Ukrajinci po rychle inkasované brance otočili stav trefami v nastavení první a druhé půle. "Nebudeme měnit model naší hry. Fungovalo to a hráči se v tom cítí dobře. Samozřejmě k nějakým drobným úpravám může dojít, ale chceme dominovat," prohlásil dvaačtyřicetiletý bývalý útočník AC Milán, Dynama Kyjev a Chelsea.

Jeho tým si bude muset dát pozor na českého záložníka Bořka Dočkala, který na Slovensku přihrál na oba góly. "Jeho akcím jsme se s trenéry věnovali, připsal si dvě asistence. Ale nemyslím, že je to druhý Ronaldo nebo Messi. Musíme si dát pozor na celý soupeřův tým," řekl Stěpaněnko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články