Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Italové srazili Polsko v nastavení a hrají o play-off, Rusové porazili Turky

Na gól čekali fanoušci v Polsku až do druhé minuty nastaveného času, kdy se trefil Biraghi a udržel Italům naději na postup do play-off Ligy národů. Současně Italové poslali Poláky z elitní skupiny a oddálili postup Portugalska, které mohla do vyřazovacích bojů posunout bezbranková remíza. Rusové porazili Turecko a mají postup do nejvyšší skupiny blízko. V dalším kole v polovině listopadu jim ho už může zajistit ztráta Švédů v Turecku. V Rumunsku všechno hrálo do karet Srbům, ale vytěžili z toho jen remízu.

Federico Chiesa
zdroj: ČTK/AP autor: Czarek Sokolowski

Úřadující mistry Evropy z Portugalska, kteří v neděli vyhráli 3:1 v přípravě ve Skotsku, dělily od postupu vteřiny, pak ale zápas v Chorzówě ve druhé minutě nastavení rozhodl Cristiano Biraghi. Italové si díky jeho první reprezentační brance připsali úvodní výhru v soutěži a se čtyřmi body jsou druzí. První Portugalci mají šest bodů, zatímco třetí Poláci jsou kvůli horší bilanci s Itálií prvním sestupujícím celkem nové soutěže.

Mimo hru o postup mezi evropskou elitu je už po porážce v Rusku Turecko, protože oba soupeře už čeká jen jeden zápas. Pořadím tak může zamíchat ještě poslední Švédsko, které má jeden bod, ale bude hrát ještě dvakrát. Nejprve s Tureckem a posledním soupeřem Seveřanů bude Rusko, s nímž v prvním duelu remizovali 0:0.

Ve skupině C4 promarnilo Srbsko velkou šanci přiblížit se postupu, když jen remizovalo 0:0 v Rumunsku. Domácí totiž ve 44. minutě přišli po červené kartě o stopera Gabriela Tamase. Rozhodčí navíc za jeho zákrok nařídil penaltu, jenže Dušan Tadič branku přestřelil. Hosté poté zahodili i další šance.

Srbové tak stále vedou tabulku s osmi body o bod před Černou Horou, která dnes porazila 3:0 Litvu. O další bod zpět je třetí Rumunsko, zatímco Litva prohrála i čtvrté utkání a je bez bodu poslední.

Rumun Cristian Manea a Srb Mijat Gacinovič
zdroj: ČTK/AP autor: Vadim Ghirda

Liga národů

Skupina A3:

Polsko - Itálie 0:1 (0:0)
Branka: 90.+2 Biraghi.

Pořadí: 1. Portugalsko 2zápasy/6 bodů, 2. Itálie 3/4, 3. Polsko 3/1.

Skupina B2:

Rusko - Turecko 2:0
Branky: 20. Neustädter, 78. Čeryšev.

Pořadí: 1. Rusko 3/7, 2. Turecko 3/3, 3. Švédsko 2/1.

Skupina C1:

Izrael - Albánie 2:0 (1:0)
Branky: 8. Hemed, 83. Saba.

Pořadí: 1. Izrael 3/6 2. Skotsko 2/3, 3. Albánie 3/3.

Skupina C4

Rumunsko - Srbsko 0:0
ČK: 44. Tamas (Rum.).

Litva - Černá Hora 1:4 (0:3)
Branky: 88. Baravykas - 10. a 45.+1 z pen. Mugoša, 35. Kopitovič, 86. Zorič.

Pořadí: 1. Srbsko 4/8, 2. Černá Hora 4/7, 3. Rumunsko 4/6, 4. Litva 4/0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy