Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Změnou trenéra se trochu vyčistilo klima, pochvaluje si Schick

Atmosféra v národním týmu se zlepšila, alespoň tedy podle Patrika Schicka. Reprezentační útočník si chválí přínos nového kouče Jaroslava Šilhavého, zároveň si je ale vědom, že pouze změna na lavičce tým nespasí. Testem bude sobotní utkání proti Slovensku v Lize národů.

Patrik Schick
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Samozřejmě přišel nový trenér, ale sami všichni víme, že to není jen o trenérovi. Není to tak, že se vymění trenér, najednou vše bude jinak a my začneme vyhrávat," řekl Schick na reprezentačním srazu v Praze.

Mužstvo poprvé povede kouč Jaroslav Šilhavý, který v září nahradil Karla Jarolíma. "Myslím, že se trošku vyčistilo klima, je to trošku uvolněnější, než co byly minulé srazy. Ale je to z velké části taky o nás," doplnil dvaadvacetiletý útočník.

Nového trenéra si pochvaluje. "Musím říct, že první dny byly hodně pozitivní. Doufám, že to takhle bude pokračovat i po zápase na Slovensku. Zatím za sebou máme dva tréninky. Zvykáme si na nějaké nové věci, věřím, že si to sedne a ukážeme to v sobotu na hřišti," míní.

Patrik Schick: "Minulé zápasy jsme nebyli úplně silní v kombinaci a na balonu, v tomhle by teď mohla být viditelná změna."

"Samozřejmě víme, co je to za zápas. Myslím, že to bude mít zvláštní náboj. Kdybych hrál, byl by to můj první zápas proti Slovensku, těším se na to. Myslím, že máme podobné hráče jako Slováci, i našich hráčů je docela dost v zahraničí. Zápas podle mě nemá favorita," dodal.

Z dřívějšího působení v Sampdorii Janov se zná s obráncem Milanem Škriniarem. "A hrál jsem proti Hamšíkovi, takže tyhle dva znám trošku víc. Se Škriniarem jsme občas v kontaktu, hecování zatím ještě nebylo, to asi až v tunelu (před zápasem)," usmál se Schick.

V posledních zápasech odehrál za AS Řím pouze 17 minut v LM proti Plzni, kterou favorit deklasoval 5:0. "Bavili jsme se s kluky už po zápase. Nemělo moc cenu je ještě popichovat. Výsledek 5:0 je krutý, ale musím říct, že i oni měli ze začátku své šance. Kdyby dali gól a třeba srovnali na 1:1, zápas mohl být trošku jiný. Ale 5:0 vypadá docela blbě," řekl Schick.

V reprezentaci by si mohl říci o větší vytížení v AS Řím. "Samozřejmě je to další možnost se nějakým způsobem připomenout. Moje motivace tady v reprezentaci je vždy velká, zase se nějakým způsobem ukázat a pomoci týmu. Chtěl bych být v reprezentaci pořád," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články