Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň čeká před šlágrem se Spartou cesta do Jablonce. Odpoví na vítězství pražských "S"?

Velmi náročnou sérii zápasů odstartovali fotbalisté Plzně remízou 2:2 s CSKA Moskva v rámci skupinové fáze Ligy mistrů. V dohrávce 9. kola totiž nastoupí v Jablonci a už v pátek přivítají doma pražskou Spartu. Jak rivalové z Letné, tak hráči Slavie o víkendu uspěli, což odsunulo Viktorii na třetí místo v tabulce nejvyšší soutěže. Severočechům, kteří se v minulém týdnu také představili v evropských pohárech, patří aktuálně devátá pozice a pokusí se zastavit šňůru dvou ligových porážek. Textový on-line přenos z utkání sledujte na webu ctsport.cz od 18:00.

Michael Krmenčík z Plzně v souboji s Vojtěchem Kubistou z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Jablonec při premiéře ve skupině Evropské ligy předvedl v Rennes sympatický výkon, ale na body smolně nedosáhl. Prodloužil tak sérii soutěžních porážek na tři, neboť v posledních dvou kolech prohrál 0:2 v brněnském azylu Opavy a 0:3 doma s Mladou Boleslaví.

"Musíme se přes porážku v Rennes přenést, připravit se a znova namotivovat hráče na Plzeň. Čeká nás mistr ligy a další těžké utkání. Plzeň má kvalitní a široký kádr. Určitě i u Viktorie převládá nějaké zklamání, když v Lize mistrů vedla 2:0 a má nakonec jen bod. Naši hráči musí dobře zregenerovat a jdeme do dalšího boje," řekl jablonecký trenér Petr Rada, který v minulosti trénoval Plzeň.

Viktoria měla na přípravu o den více než soupeř. "Jablonec sice hrál Evropskou ligu ve čtvrtek, ale my zápas hrajeme až v pondělí. Normálně mužstva, která hrají Evropskou ligu, hrávala v neděli. Takže tím, že hrajeme až v pondělí, si myslím, že to pro ně nebude žádný problém," mínil plzeňský trenér Pavel Vrba, jehož svěřenci z osmi kol této sezony sedmkrát zvítězili a prohráli jen na Slavii 0:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - CSKA Moskva

Západočeši v lize v Jablonci od května 2009 vždy bodovali a prohráli jediné z posledních 18 vzájemných utkání v nejvyšší soutěži. "Samozřejmě jsou oblíbenější a méně oblíbení soupeři, ale že bychom před každým zápasem řešili, jakou máme statistiku s mužstvem, to vůbec," uvedl Vrba.

"Myslím, že výsledky Jablonce v posledních dvou kolech neodpovídají průběhu. Měli výraznou převahu, ale neměli štěstí. Měli nejlepší jaro v minulé sezoně, je to hodně zajímavé mužstvo s velkou kvalitou," dodal Vrba.

Jak vypadaly výkony Plzně a Jablonec v pohárech? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články