Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Mourinho: Nedokážu pochopit, že jsme tu hráli na umělém povrchu

Liga mistrů a umělý povrch? Podle trenéra Manchesteru United Josého Mourinha velmi nešťastné spojení. Portugalský trenér nebyl s "trávníkem" vůbec spokojený. Po zápase, který jeho tým vyhrál 3:0, byl ale rád, že nemusel řešit zdravotní problémy nikoho z mužstva.

José Mourinho
zdroj: Reuters

"Teď už to můžu říct: nedokážu pochopit, jak se nejlepší klubová soutěž může hrát na umělém povrchu," uvedl Mourinho s narážkou na UEFA, že takové podmínky akceptuje. "Měl jsem obavy ze zranění. Po včerejším tréninku - a ten byl jen lehký - někteří cítili kotníky, záda. Prostě měli bolesti," prohlásil po zápase.

United vstup do Ligy mistrů zvládli a Mourinho přiznal, že měl z umělé trávy strach, protože jeho hráči na ni nejsou zvyklí. "V Anglii máme perfektní trávníky. Pořád jsou zavlažovány a fotbal je pak mnohem krásnější," řekl slavný kouč.

Své svěřence v Bernu motivoval, aby si vzali příklad z Rogera Federera. Švýcarská legenda a majitel 20 grandslamových titulů totiž umí vyhrávat na jakémkoli povrchu. "Taky má své oblíbené, ale musí vyhrávat i na těch, které v lásce nemá. My jsme na tom stejně," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Young Boys Bern - Manchester United
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články