Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Elitní triumvirát nezaváhal, ambiciózní Olomouc padla pošesté v řadě

Čelo tabulky nejvyšší soutěže zůstává po osmém kole neměnné. Slavia třikrát pokořila obranu Slovácka (3:1), Plzeň doma udolala nováčka z Opavy 1:0 a stejný výsledek stačil k vítězství i Spartě na stadionu Baníku Ostrava. Čtvrtý je Zlín, který uspěl v Ďolíčku a slavil počtvrté v řadě. Zcela opačné starosti mají v Olomouci  fotbalistům z Hané nepomohla ke zlepšení ani reprezentační pauza a prohráli pošesté za sebou, konkrétně v Příbrami.

Radost fotbalistů Slavie
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

TABULKA: (//sport/tabulky/132895-tabulka-a-rozpis-1-fotbalove-ligy/)

Ostrava - Sparta Praha 0:1

Emotivní zápas dějinných rivalů opanovala na vyprodaném stadionu v Ostravě-Vítkovicích hostující Sparta. Domácí Baník skolil v 77. minutě útočník Benjamin Tetteh a zajistil celku z hlavního města vítězství. Letenští proto ztrácejí na vedoucí duo Slavia  Plzeň pouze bod a jsou stále jediným neporaženým týmem soutěže. Slezanům patří pátá pozice.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/381156-valku-v-ostrave-rozhodl-tetteh-sparta-je-stale-neporazena-a-stiha-vedouci-tandem/)

Zlín – Bohemians 1:0

Zlínská euforie jen tak nekončí. Svěřenci trenéra Michala Bílka vyhráli také na hřišti Bohemians 1905, tentokrát 1:0 díky brance Hronka ze 74. minuty, a po čtvrtém triumfu v řadě se "ševci" posunuli na průběžné první místo tabulky. Domácí Martin Hašek neproměnil deset minut před koncem pokutový kop, který lapil brankář Dostál.

SESTŘIH, REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/380984-zlin-pokracuje-v-krasojizde-po-vyhre-v-dolicku-jde-do-cela-tabulky/)

Příbram – Olomouc 1:0

Bída fotbalistů Olomouce v lize nekončí. Štika minulé sezony a celek, který odehrál v předkole Evropské ligy dobré zápasy se Sevillou, podlehl v Příbrami a zůstává dál na předposledním místě tabulky s pouhými třemi body. Příbrami zajistil vítězství čtvrtým ligovým gólem v sezoně zkušený šestatřicetiletý Miroslav Slepička.

Plzeň – Opava 1:0

Až velký tlak v závěru zápasu přinesl mistrovské Plzni vítězství nad nováčkem z Opavy. Ta dlouho odolávala a padla teprve tehdy, když si rozhodčí Berka v závěru zápasu prohlédl video poté, co jeden z hostujících obránců v pokutovém území zahrál rukou. Nařízenou penaltu pak proměnil Patrik Hrošovský a Plzeň střídá Zlín ve vedení v tabulce.

Dukla Praha – Liberec 2:0

Fotbalisté Dukly při soutěžní premiéře trenéra Romana Skuhravého doma porazili Liberec 2:0 a v osmém kole první ligy získali premiérové body v sezoně. Pražané zůstávají poslední v tabulce, ale už jen o skóre za Olomoucí. Slovan vyšel naprázdno po pěti utkáních a klesl na deváté místo. Na Julisce se gólově prosadili v 62. minutě Černohorec Uroš Djuranovič a v 88. minutě střídající Slovák Ivan Schranz z penalty.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/381091-skuhravy-proti-liberci-probudil-duklu-ta-ma-prvni-body/)

Jablonec – Mladá Boleslav 0:3

Mladá Boleslav uštědřila Jablonci lekci ze střílení gólů. Ačkoli domácí Severočeši přestříleli soupeře 26:6, nedokázali ani jednou skórovat. Naopak hosté se prosadili z minima střel hned třikrát a zvítězili pohodlně 3:0, když se postupně trefili Přikryl, Komličenko a Takács.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/381092-jablonecti-strileli-na-boleslavskou-branku-marne-stredocesi-jim-dali-lekci-z-produktivity/)

Teplice – Karviná 2:1

Teplice utnuly pětizápasové čekání na výhru, když doma v osmém kole udolaly Karvinou 2:1. Domácí už v prvním poločase poslali do dvoubrankového vedení Patrik Žitný a David Vaněček, hosté po změně snížili díky Ericovi Ramírezovi, ale na srovnání už nedosáhli. Teplice tak v pěti vzájemných zápasech dosud ztratily jen dva body.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/381093-teplice-ukoncily-cekani-na-vyhru-doma-udolaly-karvinou-2-1/)

Slovácko – Slavia 1:3

Pražané na hřišti Slovácka vyhráli 3:1, když se za hosty postupně prosadili Ondřej Kúdela, Vladimír Coufal a Stanislav Tecl. Z penalty v závěru snížil Václav Daníček a ukončil neprůstřelnost Pražanů v nejvyšší soutěži na hřištích soupeřů po rekordních 758 minutách.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/381052-slavia-zvladla-duel-na-slovacku-a-vystridala-plzen-na-cele-tabulky-olomouc-padla-poseste-v-rade/)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články