Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slávistky vyhrály v Litvě 3:0 a do druhého kola mají blízko

Hodně nadějný výsledek si vezou fotbalistky Slavie ze hřiště litevského celku Gintra Universitetas. V úvodním utkání prvního kola Ligy mistryň tam zvítězily 3:0. Dva góly dala Tereza Szewieczková a jeden přidala Michaela Dubcová. Před odvetou, která se hraje v Praze příští týden, mají české vicemistryně postup na dosah.

Fotbalistky Slavie
zdroj: isifa/MAFRA autor: Dan Materna

V prvním poločase byly nebezpečnější domácí hráčky, které trefily břevno, další šanci jim zlikvidovala skvělým zákrokem brankářka Barbora Votíková. Slavia se ujala vedení v 63. minutě, kdy se po centru z voleje prosadila Dubcová. Oba další góly přidala v 80. a 88. minutě Szewieczková.  

Slavia má díky vysokému vítězství před domácí odvetou postup na dosah, naopak v o hodně složitější situaci jsou hráčky mistrovské Sparty. Druhý český zástupce v soutěži totiž ve středečním úvodním utkání na hřišti Ajaxu Amsterdam prohrál 0:2.

Úvodní utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň

Gintra Universitetas (Lit.) - Slavia Praha 0:3 (0:0)

Branky: 80. a 88. Szewieczková, 63. M. Dubcová.

Slavia: Votíková - Bartoňová (71. Sedláčková), Bartovičová, Pincová, Sjömanová - Divišová, K. Dubcová (67. Herndonová), Proffittová, Szewieczková - Kožárová (85. Jarchovská), M. Dubcová. Trenér: Medynský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články