Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Hušbauer: Ještě se můžeme poprat o první místo ve skupině

Porážka s Ukrajinou na domácí půdě sice zkomplikovala české fotbalové reprezentaci cestu za vítězstvím ve skupině Ligy národů, ale poraženecká nálada v týmu není. „Věřím, že máme šanci se porvat o první místo,“ konstatoval záložník Josef Hušbauer před pondělním přípravným zápasem s Ruskem.

Josef Hušbauer (vlevo) a Stanislav Tecl na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Ukrajinci po výhře v Uherském Hradišti vyhráli i doma nad Slovenskem a jsou zatím stoprocentní. Hušbauer ale dál věří v první místo ve tříčlenné skupině, v níž hrají každý s každým doma, venku. Nejlepší celek postoupí v nové soutěži mezi elitu do Ligy A a bude mít jistou účasti v play-off dodatečné kvalifikace o mistrovství Evropy, naopak nejhorší tým spadne do Ligy C. Může se stát, že k prvenství ve skupině budou za určitých okolností potřebovat vše vyhrát.  

"Všichni jsme viděli, že Ukrajina je silný mančaft. Tím, že teď vyhráli 1:0 nad Slovenskem, to jen potvrdili. Ale já věřím, že máme šanci urvat body a ještě se porvat o první místo," řekl Hušbauer na tiskové konferenci před pondělním přípravným zápasem v Rusku.

Reprezentace podle něj musí v Rostově na Donu navázat na zlepšený výkon z druhého poločasu s Ukrajinou. "První půle se nám nepovedla, neplnili jsme některé věci, které jsme měli. Druhou půli už to bylo vyrovnané. Věřím, že když navážeme a předvedeme větší kvalitu dopředu, dostaví se výsledky," uvedl záložník Slavie.  

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se chystá na zápas s Ruskem

Hušbauera překvapilo Rusko postupem do čtvrtfinále MS. "To nečekal nikdo, ale myslím, že to bylo zasloužené. Hráli velmi dobře a jejich styl se mi líbil,“ dodal tvůrce hry českého výběru. "Víme, že Rusko má trochu jiný tým než na mistrovství. Viděli jsme jejich zápas v Turecku, víme, jak hrají. Vzadu jsou velmi kompaktní, silnou stránkou je defenziva. Bude velmi těžké se do nich dostat, ale věřím, že na to kvalitu máme," dodal Hušbauer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články