Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté Hamburku zavřeli bránu Slavie do jarní části poháru UEFA

Praha - Fotbalisté Slavie nepostoupí do jarní vyřazovací části Poháru UEFA. Ve třetím souboji skupiny F dnes v Edenu podlehli německému Hamburku 0:2 a v tabulce mají stále jediný bod. Jejich dnešní přemožitel jich má stejně jako Ajax Amsterodam a Aston Villa po šesti, takže na vyřazení Slavie nemůže nic změnit ani jejich poslední zápas v Amsterodamu. V poslední minutě byl navíc vyloučen Vaniak a bude Slavii chybět v závěrečném souboji v Amsterodamu.   

Oba trenéři shodně postavili spíše defenzivněji laděné jedenáctky. Karel Jarolím poslal na trávník jediného klasického útočníka Necida a vedle něj se postavil Švento, zatímco Šmicer usedl jen lavičku náhradníků. Kouč Hamburku Martin Jol nechal zase mezi náhradníky Guerrera a německého reprezentanta Trochowského, překvapivě nehrál ani obránce Boateng.

V hodně bouřlivém prostředí, o něž se starali příznivci obou klubů, začali útočněji domácí, ale obrana pátého celku bundesligy byla pozorná a dostatečně rázná. Již v desáté minutě se o tom přesvědčil Necid, který musel být po souboji s Benjaminem ošetřován, vzápětí to samé potkalo Tavarese. Hrálo se především ve středu hřiště a oboustranně dost tvrdě. Dalším ošetřovaným byl Brabec, ale stejně jako jeho spoluhráči se na hřiště vrátil.

Na trávníku dominovala taktika neudělat chybu. Po pasu Černého za obranu hostů na Necida byl u míče dříve gólman Rost. Po půlhodině předvedli hosté kombinační akci a po nešťastné teči Suchého se za obranou Slavie dostal k míči chorvatský kanonýr Olič, který jej zblízka z úhlu poslal do Vaniakovy sítě. Domácí reklamovali ofsajd, kouč Jarolím dokonce tak vehementně, že jej rozhodčí vykázal do hlediště. Slavia odpověděla zvýšeným úsilím. Ve 39. minutě se opřel do odraženého míče sváteční střelec Hubáček, jehož dělovku brankář Rost jen s obtížemi vyrazil na roh. To však byla jediná střela, která hostujícího brankáře za první poločas ohrozila.

Precizní obrana Hamburku nepřipustila výsledkový zvrat

Po přestávce trenér Jarolím posílil ofenzivu nasazením Šmicra, který vystřídal Hubáčka. Domácí začali druhý poločas opět útočněji, ovšem obránci Hamburku hráli s velkým přehledem a do šancí domácí nepouštěli. Po hodině hry nabíhal na dlouhý pas Šmicer, po srážce ve vzduchu zůstal ležet na zemi a skončil na nosítkách, ale po chvíli se do hry vrátil.

Když domácí viděli, že kombinační hrou neuspějí, snažili se najít cestu ke vstřelení branky po centrech. Krajčíkův z pravé strany, stejně jako ze druhé Černého však obránci Hamburku s přehledem odvrátili, obdobně dopadl i Šventův pokus. Domácí lavička se pokusila zvýšit útočnou sílu nasazením Ivany a Toleského, ale ani to nevedlo k úspěchu. Naopak zvýšit mohl Silva, jeho hlavičku po rohu však skvěle vyrazil Vaniak. V poslední minutě domácí gólman srazil pronikajícího Davida Jarolíma, turecký rozhodčí odpískal penaltu a navíc Vaniakovi ukázal červenou kartu. Do branky se postavil kapitán Brabec, ale proti Petričově střele neměl šanci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články