Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karvinské zmrtvýchvstání pokračuje, odneslo to Slovácko

Druhou výhru za sebou si vylepšili fotbalisté Karviné hrůzostrašný začátek sezony, v němž prohráli pět úvodních zápasů. Tentokrát na svém stadionu zbrzdili rozjeté Slovácko, které naopak vyhrálo tři z předchozích čtyř utkání. Vítězství Karviné zajistila nová posila Ba Loua, dvaadvacetiletý mládežnický reprezentant Pobřeží slonoviny, který přišel v závěru srpna na hostování z opcí na přestup. 

Ondřej Lingr a Vlastimil Daníček
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Na první výraznou šanci se čekalo bezmála půl hodiny. Ve 26. minutě se po centru hlavičkoval hostující Havlík, ale míč z branky vykopnul Panák. Karviná poprvé zahrozila až v závěru poločasu, kdy nebezpečně vystřelil Budínský, ale gólman Daněk míč vyrazil.

Druhý poločas začal velkou příležitostí Kalabišky, jehož hlavičku z vápna zneškodnil na čáře Berkovec. Pak začalo pršet a déšť přinesl i větší množství šancí. Jako první vystřelil Havlík, ale Berkovec si poradil. Na druhé straně měl blízko k první brance Ba Loua, ale jeho rána skončila na tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karviná - Slovácko

Domácí se gólu dočkali v 64. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil Wágner. V 71. minutě mohl vyrovnat Kubala, když ale mířil těsně vedle, přišel trest. V 72. minutě se prosadil Ba Loua a záložník z Pobřeží slonoviny tak skóroval hned při prvním startu v české lize. Čerstvá karvinská posila mohla vzápětí přidat i druhý gól, ale po přihrávce Moravce mířil Ba Loua mimo.

"Nechtěl jsem nic vymýšlet, byl jsem v gólovém postavení, tak jsem to dal levačkou do brány a vyšlo to. Z gólu jsem měl velkou radost, šel jsem ho slavit do kotle, ale nevím, co mi fanoušci říkali, protože ještě neumím česky," usmál se Ba Loua.

Slovácko poté vrhlo všechny síly do útoku, ale dokázalo už jen snížit. Minutu před koncem se o to postaral Navrátil, jehož střela prošla Berkovcovi pod tělem.

MFK Karviná - 1. FC Slovácko 2:1 (0:0)

Branky: 64. Wágner, 72. Ba Loua - 89. Navrátil. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Vlček. ŽK: Letič, Ba Loua - Daníček, Petr. Diváci: 3265.

Karviná: Berkovec - Čolič, Panák, Janečka, Moravec - Tusjak (57. Ba Loua), Mertelj, Lingr (67. Smrž), Budínský, Letič - Wágner (83. Ramírez). Trenér: Nádvorník.

Slovácko: Daněk - Juroška, Krejčí, Hofmann, Reinberk - Kalabiška, Daníček, Havlík, Sadílek (78. Machalík), Petr (61. Navrátil) - Zajíc (46. Kubala). Trenér: Kordula.

Roman Nádvorník (trenér Karviné): "Jsem rád, že jsme ten zápas zvládli. A to nejen kvůli nám samotným, ale i kvůli fanouškům, kteří čekali na domácí vítězství od února. Máme za sebou úspěšný týden, který hráčům v té repre pauze pomůže i psychicky. Ale potřebujeme bodovat dál. Hráči dnes podali zodpovědný výkon, byli trpěliví a počkali si na šance. Do nich se dostáváme poměrně často, ale potřebujeme ještě zvýšit produktivitu, abychom byli úspěšní bodově. To se tento týden povedlo."

Michal Kordula (trenér Slovácka): "Zápas se odvíjel tak, jak jsme očekávali. Čili že my budeme držet míč a Karviná bude v nějakém obranném bloku. Ten jsme obehrávali a měli kvalitu v útočné třetině, ale nepohlídali jsme si standardku, na které jsme se připravovali. Ta vlastně rozhodla celý zápas. Po brejku a gólu na 2:0 jsme ztratili veškerou organizaci hry."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články