Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Internacionálové ve Znojmě porazili bývalé fotbalisty Barcelony

Ve fotbalové exhibici ve Znojmě zvítězil výběr Česko-Slovenska nad bývalými hráči FC Barcelona vysoko 5:1. Dva góly vstřelil Tomáš Jun, po jednom přidali Ivo Ulich, Václav Koloušek a Marek Heinz. Jedinou branku katalánského klubu zaznamenal za stavu 0:4 z penalty Jofre Mateu. Utkání sledovaly tři tisíce diváků.

Vladimír Šmicer v utkání s veterány Barcelony
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Jsem nadšený atmosférou zápasu. Není to ale jen o hlavním utkání. Celý den se povedl, přišlo spoustu lidí. Zahráli si žáci i osobnosti v utkání týmů Real Top Praha a slovenské Mafuzy. Jsem rád, že jsem u toho mohl být," řekl Vladimír Šmicer.

Hlavními hvězdami Barcelony byli vítězové Ligy mistrů  dvaapadesátiletý Ion Andoni Goikoetxea a o rok starší Juan Carlos. "I když jsme prohráli, tak jsem spokojen. Utkání mělo velice příjemnou kulisu. Líbilo se mi už před rokem v Brně, proto jsem znovu rád přijel," řekl novinářům Goikoetxea.

V česko-slovenském výběru se představili i brankáři Jaromír Blažek, Kamil Čontofalský a v poli se střídali Stanislav Varga, Miroslav Karhan, Jiří Novotný, Vratislav Greško, Martin Latka, Igor Bališ, Vladislav Zvara, Radek Šírl, Vladimír Janočko, Marek Ujlaky, Karol Kisel a Daniel Benkovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve Znojmě se představily fotbalové legendy Barcelony

Španělé oproti mladším soupeřům zaostávali v rychlosti a také se nedostali tak často k zakončení. "V této kategorii nad pětatřicet let je strašně důležité, jak se tým věkově poskládá. Když je na hřišti o dva až tři mladší kluky navíc, tak je to na výsledku a hře znát. I soupeř měl své šance, na rozdíl od nás je nedal. Možná sehrálo i roli, že nás bylo o něco více a mohli jsme častěji střídat. Tím jsme měli více sil," uvedl Šmicer.

Proti Barceloně ve své aktivní kariéře v Lize mistrů a Poháru UEFA nastoupil čtyřikrát. "Jednou jsme je vyřadili v semifinále Poháru UEFA. Dvakrát jsme remizovali a jednou prohráli. Bilanci mám tedy celkem dobrou," usmál se vicemistr Evropy z roku 1996.

Z exhibice se omluvil Éric Abidal, který ukončil kariéru teprve před čtyřmi lety a letos se stal technickým sekretářem Barcelony. "Těšili jsme se na něj. Ale končí přestupní období, takže je časově zaneprázdněn," uvedl šéf českého Fan klubu FC Barcelona Tomáš Škůrek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články