Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Opava i Ostrava hladce prošly do 3. pohárového kola

Opavští fotbalisté nezklamali a bez potíží postoupili do třetího kola domácího poháru. Nováček nejvyšší soutěže deklasoval třetiligový Frýdek-Místek na jeho hřišti 5:0 a vyhrál poprvé v sezoně. Hattrickem se blýskl útočník Tomáš Smola. Dále jde i Baník Ostrava, který vyřadil SK Uničov (2:0).

Vilém Fendrich
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Opavští, kteří v šesti ligových kolech získali jediný bod, o triumfu rozhodli už v prvním poločase. Smola otevřel skóre v 15. minutě tečovanou střelou a za pět minut zvýšil dorážkou po Kayambově břevně. Do přestávky se ještě prosadil Jursa ranou mezi nohama brankáře Muchy.

Favorit dominoval i po změně stran. Čtvrtý gól přidal v 66. minutě Kayamba ze samostatného úniku a těsně před koncem konžský záložník připravil další branku pro Smolu, jenž střelou k tyči zkompletoval hattrick.

Rozjetý Baník v první lize vyhrál pět z úvodních šesti zápasů a patří mu třetí místo v tabulce, ale na hřišti Uničova se dlouho trápil. Odpor domácích zlomil až po hodině hry hlavičkující Fleišman, další náhradník Diop v 77. minutě přidal pojistku z malého vápna. Ostravský tým také několikrát podržel brankář Budinský.

MFK Frýdek-Místek - SFC Opava 0:5 (0:3)

Branky: 15., 20. a 88. Smola, 36. Jursa, 66. Kayamba.

Sestava Opavy: Šrom - Hrabina, Simerský, Helebrand (46. Zapalač) - Radič, Řezníček - Kayamba, Jursa (46. Janetzký), Freit (65. Jurečka) - Smola, Juřena. Trenér: Skuhravý. 

SK Uničov - Baník Ostrava 0:2 (0:0)

Branky: 61. Fleišman, 77. Diop.

Sestava Ostravy: Budinský - Mešaninov, Procházka, Stronati, Granečný - Bolf (46. Fleišman), Jirásek, Jánoš, Holzer - J. Šašinka (56. Diop), O. Šašinka (63. Hrubý). Trenér: Páník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články