Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenér za to nemůže, schází kvalita, říká Vízek o mizérii Dukly

Dukla prožívá krušné časy. Tým, který má jedenáct titulů mistra bývalého Československa, tým, v jehož dresu hráli takoví fotbalisté jako Josef Masopust, Svatopluk Pluskal, Ivo Viktor, Zdeněk Nehoda, Pavel Nedvěd i Ladislav Vízek, je po pěti kolech první ligy poslední. Bez bodu.

Ladislav Vízek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Vízkovi se na současný stav mužstva nedívá dobře. "Je to smutný a ještě si ze mě kamarádi dělají legraci, že máme krále střelců s třemi vlastními góly," komentuje bývalý vytříbený technik stav týmu, který naposledy prohrál na Julisce se Slováckem 1:2 dvěma "vlastňáky" stopera Chlumeckého, jenž se do vlastní branky trefil v pěti kolech už potřetí.

Dukle se nedaří, dostala patnáct gólů, dala čtyři. "Všichni nás už vidí jako jistého sestupujícího," smutně dodává legenda a pamětník slavné éry dejvického klubu. "Teď jedeme do Ostravy a pak máme Spartu. V těch zápasech taky nemusíme bodovat a pak to může být ještě horší," povzdechl si.

Hráč, který končil kariéru ve francouzském Le Havre, ale zůstává nad věcí a nehází vinu na majitele klubu Petra Pauknera. Naopak. "Když mluvím s ostatními kluky, jsme rozumní, čeká nás stěžejní sezona. Víme, že nás pan Paukner drží. Jen doufám, že mu nedojde trpělivost a nenechá nás na holičkách. Ale když vidí ty výkony, tak mu určitě není dobře."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Dukla Praha - Slovácko

Hodně lidí viní ze současného stavu trenéra Pavla Drska, který si nyní svou pozicí moc jistý být nemůže. Ale Vízek to vidí jinak: "Trenér za to nemůže, ta kvalita tady není. Kluci na to nemají, ale musejí k tomu přistoupit jinak, hrát agresivně. Třeba Bohemka taky nemá super fotbalisty, ale bojuje, hraje agresivně. A to na Dukle chybí," popisuje Vízek, co u současného kádru pražského týmu postrádá.

Teď Duklu čeká v Ostravě rozjetý Baník. "Loni jsme tam vyhráli, tak doufám, že se od Ostravy zase odrazíme," dodal Vízek, ale v hlase bylo víc víry než přesvědčení.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články