Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sigma věří, že jí v derby s Baníkem pomůže euforie z postupu v Evropské lize

Moravské derby Olomouc - Ostrava uzavře 5. kolo první fotbalové ligy. Hráči Sigmy sice mají v nohou čtvrteční odvetu předkola Evropské ligy v Kazachstánu, ale postup přes Kajrat Almaty by jim měl zvednout sebevědomí a pomoci vylepšit zatím špatný vstup do ligové sezony. Čeká je však odpočatý Baník, nabuzený úspěšným začátkem ligového ročníku a vidinou, že když vyhraje, dotáhne se na nejlepší tři týmy tabulky. Utkání můžete sledovat živě na ČT sport od 17:40.

Utkání Sigma Olomouc - Baník Ostrava
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomouc v úvodních čtyřech kolech bodovala jen v Mladé Boleslavi a v tabulce je štika minulého ročníku až třináctá. Navíc oba předchozí zápasy doma prohrála a má tak co napravovat. "Říká se do třetice všeho dobrého. Věřím, že to prolomíme. V naší bodové situaci to není úplně ideální a ty tři body by nám v tuto chvíli strašně pomohly," řekl pro klubový web trenér Václav Jílek.  

Ten by rád zužitkoval euforii, která v týmu zavládla po čtvrtečním výhře ve 3. předkole Evropské ligy v Kazachstánu. Sigma postoupila do 4. předkola, kde ji čeká atraktivní soupeř - Sevilla. "Byli bychom rádi, kdybychom té euforie využili v zápase s Ostravou, protože každé vítězství dodává hráčům sebevědomí. Pohárové zápasy nám dokázaly, že určitou kvalitu máme. Jako tým jsme to zvládli skvěle a byl bych rád, kdybychom na to navázali," uvedl Jílek.

Musí ale pracovat s únavou týmu, který cestou do Kazachstánu strávil hodně času v letadle a hráči neměli dost spánku. "Hráči jsou ve fázi začátku sezony, takže myslím, že by to nemělo mít výraznější dopad. Uvidíme, jak se vyrovnáme s časovým posunem a tím, že jsme z Kazachstánu cestovali přes noc, takže jsme velmi špatně spali. Nějaká dílčí únava by se případně mohla dostavit," připustil Jílek.  

Dá se očekávat, že Ostrava bude šetřit síly na závěr zápasu, kdy by už olomoučtí hráči mohli být unavenější. Trenérské duo Bohumil Páník a Jan Somberg totiž má s kombinováním české a Evropské ligy zkušenosti z minulé sezony, kdy to zažili ještě na lavičce Zlína.  

"My jsme si loni sami vyzkoušeli, že není úplně jednoduché skloubit ligu a pohár. Možná budou chtít i prostřídat nějaké hráče, ale to není naše starost, my se musíme dívat především sami na sebe. Budeme se snažit získat body," prohlásil Páníkův asistent Somberg.  

Očekává hodně náročné utkání, jelikož umístění Olomouce podle něj neodpovídá síle hanáckého celku. "Olomouc je velmi fotbalové mužstvo. To, že má tak málo bodů, neodpovídá kvalitě týmu, který určitě půjde nahoru," dodal Somberg.  

Otázkou je, zda Ostrava už bude mít k dispozici kapitána Milana Baroše, který minulý zápas nedohrál kvůli menšímu zranění. V týdnu se už ale individuálně připravoval na duel v Olomouci a bude záležet na tom, jak se bude cítit v den zápasu. Sigmě by zase mohl chybět Václav Pilař, který nemohl hrát ve čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články