Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Srdce klubu: "Babí Majka" o lásce k Ďolíčku a Bohemians 1905

K domácím utkáním Bohemians 1905 patří šestasedmdesátiletá Marie Vomelová podobně jako klubový symbol klokan. Před úvodním hvizdem už několik let prodává zápasový zpravodaj a v kotli nejvěrnějších fanoušků ji pak nelze přehlédnout. Jak vznikla její náklonnost k vršovickému týmu?     

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal Extra: Marie Vomelová - srdce klubu Bohemians 1905

"Po smrti manžela jsem byla často sama doma. Jednou za mnou přišel na návštěvu syn a řekl: Mami, pojď se mnou na Bohemku. Souhlasila jsem, on mě posadil do kotle a od té doby jsem začala chodit pravidelně," vzpomínala Vomelová. 

Fotbal se stal ihned jejím hlavním koníčkem. "Najednou jsem měla pocit, že mi není přes šedesát, ale mnohem méně. Mladí se ke mně chovali moc hezky, zatáhli mě do kolektivu. Před zápasy mi volali, jestli zase přijdu…"

Množství přátel, jež poznala prostřednictvím kopané, si nesmírně váží. "S manželem jsme bydleli jedenáct let mimo Prahu a kamarádství s kolegyněmi z práce se postupně vytratilo. Občas se potkáme a chvilku si popovídáme, ale nejsem typ, který by chtěl sedět v kavárně a rozebírat bůhvíco," pokračovala Vomelová.

Nový životní impulz našla v Ďolíčku, kde už řadu sezon prodává zpravodaj Klokan. "Tenkrát asi někdo onemocněl a já jsem se zeptala, jestli bych nemohla pomoct, i když mi už bylo dost let. Podařilo se mi prodat všechno a zůstala jsem u toho. Často slýchávám: Babí, když program prodáváš ty, tak si ho rád koupím, uvedla s úsměvem. 

Za svou věrnost a přízeň k Bohemians se loni v rámci oslav 75. narozenin dočkala nečekaného překvapení. "Během děkovačky v Brně za mnou přišel kapitán Krch, předal mi dres podepsaný všemi hráči a před začátkem dalšího domácího utkání to klub vyhlásil rozhlasem. Do kotle mi pak přišlo popřát asi 100 fanoušků," vzpomínala Vomelová. 

Přiznává, že ke stadionu vyráží i v momentech, kdy "klokani" nehrají. "Když mám nějaký splín, tak se rozjedu do vršovické Kozlovny u Ďolíčku, kde vždy sedí někdo z Bohemáků. Popovídám si, zasměju se a jsem spokojená," zakončila fanynka, které nikdo z nejvěrnějších příznivců zelenobílých neřekne jinak než Babí Majka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články