Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sampdoria kvůli tragédii v Janově odloží úvodní duel

Vedení italské ligy odložilo kvůli úternímu pádu mostu v Janově zápasy obou místních klubů ve víkendovém zahajovacím kole Serie A. Kvůli neštěstí, při němž zahynulo nejméně 38 lidí, se nebudou hrát duely Sampdoria Janov - Fiorentina a AC Milán - FC Janov. Liga vyhověla žádosti obou klubů, náhradní termín nebyl zatím stanoven.

Spadlý most v Janově
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Zheng Huansong

Město je po tragédii ochromeno a neustále v něm pokračují záchranářské práce. "Můj Janov byl raněn. Požádal jsem proto o přeložení zápasu. Je to bolest, kterou nelze komentovat," citoval italský server Adnkronos prezidenta Sampdorie Massima Ferrera.

Tragédie silně zasáhla i fotbalisty obou janovských klubů, kteří přes spadlý most často cestovali. Kapitán FC Janov Domenico Criscito dokonce přes něj jel jen pár minut před neštěstím. "Přiletěl jsem z Paříže a vyrazil přes most domů. Najednou mi volá kamarád, jestli jsem v pořádku. Řekl jsem mu, že jsem kousek za mostem. A on mi říká, že ten most právě spadl," sdělil italským médiím Criscito.

"Naštěstí jsem neměl zavazadla, na která bych na letišti čekal. Byla to otázka minut. Měl jsem velké štěstí, které bohužel hodně lidí nemělo. Jezdíme přes ten most každý den a je velká ostuda, že se něco takového v roce 2018 může stát. Sice trénujeme, ale všichni v týmu v sobě máme silnou bolest a soucítíme s rodinami obětí," dodal kapitán FC Janov. Hráči Sampdorie včetně Jankta se k tragédii nemají vyjadřovat.

Vedení ligy už mimo jiné rozhodlo, že na všech zápasech 1. kola se bude držet minuta ticha za oběti. Fanoušci FC Janov už uvedli, že na zápas do Milána neodcestují. "Smutníme nad těmi, kteří už tu s námi nejsou, a bojíme se o ty, co nemají domov. Město prožívá velké potíže a to má přednost před fotbalem. Zatímco o odložení zápasu ještě nebylo rozhodnuto, my už jsme svou volbu učinili. Naše město je ve smutku a proto na zápas nepojedeme," uvedli fanoušci v prohlášení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články