Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Dynamo v zápase vytěžilo z minima maximum, konstatují ukrajinská média

Kyjevské Dynamo dokázalo překonat první překážku na cestě do skupinové fáze fotbalové Ligy mistrů, i když nikoli bez problémů a nebezpečných situací. Napsal to ukrajinský server Sport.ua v komentáři k zápasu Slavie ve 3. předkole Ligy mistrů, který pražský celek prohrál 0:2.

Utkání Dynamo Kyjev - Slavia Praha
zdroj: AP autor: Efrem Lukatsky

"Český vicemistr byl komplikovaný a obávaný soupeř, ale rozhodující roli sehrála úroveň ukrajinského vicemistra. Kyjevané přešli přes Slavii díky správné taktice a schopnosti vytěžit z minima maximum," uvedl server.

Podle Isport.ua si Dynamo díky dvěma gólům zajistilo pohodlné vítězství. Přestože bylo zřejmé, že domácím by vzhledem k pražskému výsledku 1:1 stačila bezbranková remíza, ukrajinský tým vstoupil do zápasu aktivně a vstřelil rychlý gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dynamo Kyjev - Slavia Praha

Uprostřed prvního poločasu ale Slavia převzala iniciativu a do přestávky měla převahu, konstatoval autor. Dynamo se muselo usilovně bránit, ale šance si hosté nevytvořili. Ve druhém poločase Slavia pokračovala v tlaku a Dynamo se spoléhalo na protiútoky.

"Tahle taktika se ale málem stala katastrofou, když Souček zblízka netrefil prázdnou branku," uvedl server. "Slávistický gól byl na spadnutí," dodal.

Na serveru ua-football ukrajinský rozhodčí Myroslav Stupar konstatoval, že střelec neuznané slávistické branky Stanislav Tecl v ofsajdu nebyl. Sudí ale podle něj branku správně neuznal kvůli faulu slávistického obránce (Simona Deliho), což z gest rozhodčího zápasu nebylo zřejmé.

Druhý gól domácích podle Stupara uznán být neměl, protože střelec Besedin byl v ofsajdu. "Pomezní stál na linii a měl postavení mimo hru vidět," řekl Stupar.

Trenér kyjevského Dynama Alexandr Chackevič v rozhovoru pro server Telegraf vyhodnotil oba zápasy s pražským týmem jako těžké. Slavia podle něj hrála jednoduchý fotbal, ale Dynamo "umí být trpělivé a čekat na svou šanci". Po prvním vstřeleném gólu se podle Chackeviče ukrajinský tým zbytečně stáhl a obránci se dostali pod tlak soupeře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články