Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tvrdík se opřel do rozhodčích, místopředsedu UEFA Surkise vyzval k rezignaci

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík se po dnešním vyřazení z 3. předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev tvrdě opřel do rozhodčích i do Evropské fotbalové unie UEFA. Jejího místopředsedu Ukrajince Hrihorije Surkise vyzval k rezignaci. "Rozhodčí hrubě ovlivnili oba zápasy," uvedl Tvrdík ihned po odvetě.

Jaroslav Tvrdík
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Tvrdík těžce nesl, že v prvním utkání v Praze skórovalo Dynamo poté, co sudí nepřerušili hru, přestože na hřišti byly dva míče. Zápas skončil remízou 1:1.

V odvetě v Kyjevě prohrála Slavia 0:2, když marně protestovala proti neuznanému gólu Stanislava Tecla a druhému gólu Dynama z jasného ofsajdu.

"Místopředseda Surkis by měl odstoupit a UEFA se nesmí divit, co fanoušci oprávněně skandují ve spojení s jejím jménem," připomněl Tvrdík oblíbený pokřik fanoušků "UEFA, mafia".

Do Surkise se Tvrdík navážel už v poločase. "Jestli existuje spravedlnost, za první i dnešní zápas, tak to kluci otočí. Panu Surkisovi i jeho spolku navzdory!" věřil za stavu 0:1 v obrat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dynamo Kyjev - Slavia Praha

Podobný postup podle něj nemůže ukrajinský celek těšit. "Být Dynamem, takto bych postoupit opravdu nechtěl. Jsem pyšný na náš tým a budeme tvrdě pracovat dál," dodal Tvrdík.

Místopředseda UEFA Surkis si neudělal v Česku dobré jméno loni v prosinci. Na valné hromadě Fotbalové asociace ČR tehdy vystoupil s projevem, ve kterém hrozil příjezdem normalizační komise, pokud FAČR nezmění stanovy. Mezi roky 1993 až 2002 vedl právě Dynamo Kyjev, kde je nyní prezidentem jeho bratr Ihor.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články