Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kuzmanovič: V Opavě by bylo pokaždé vyprodáno, ale nedá se nic dělat. Musíme bojovat

V loňské sezoně vstřelil 18 gólů a výrazně přispěl k postupu Slezského FC Opava do první ligy. Srbský útočník či ofenzivní záložník Nemanja Kuzmanovič, který si kromě českých soutěží zahrál také v Černé Hoře, Rakousku nebo Rumunsku, ovšem touží prorazit i mezi tuzemskou elitou.

Nemanja Kuzmanovič
zdroj: ČTK autor: Géla František

"Loni jsem měl nejlepší čísla v kariéře. Byla to životní sezona. Zatím," prohlásil Kuzmanovič, jenž žije v Česku už šest let. "Hráli jsme kombinačně po zemi, což mi vyhovovalo. Útočníci mi dokázali míče sklepávat, a navíc odváděli pozornost stoperů. Měl jsem proto více volného prostoru a uměl jsem toho využít," dodal s nadhledem.

Letos chce opavský kapitán v nastoleném trendu pokračovat, ale uvědomuje si, že to bude mnohem náročnější. I vzhledem k brněnskému azylu, kde musí Slezané odehrát značnou část domácích podzimních střetnutí z důvodu absence vyhřívaného trávníku na stadionu v Městských sadech.   

"Samozřejmě, nelze porovnávat zápasy v Brně před tisícovkou fanoušků a v Opavě, kde by bylo pokaždé vyprodáno. Určitě by se nám hrálo lépe před našimi příznivci, pro které jsme  postup vybojovali. Bohužel, je to fakt. Věděli jsme o něm dlouho a jsme připraveni. Nedá se nic dělat, musíme bojovat," burcuje Kuzmanovič.

Devětadvacetiletý fotbalista se v Česku poprvé objevil v roce 2012 v dresu střížkovských Bohemians. Po dvou sezonách zamířil do Sokolova a následně do Opavy. K snadnější aklimatizaci mu pomohla záliba v cizích jazycích. "V Bohemce se se mnou téměř nikdo nechtěl bavit. Většina hráčů mluvila pouze česky," vzpomínal s úsměvem Kuzmanovič. 

"Snažil jsem se proto co nejrychleji naučit další jazyk," doplnil produktivní forvard ovládající také angličtinu a němčinu. 

Srbsko opustil už v 18 letech. "Takový byl trend. Mladí talentovaní hráči neměli žádnou podporu," vysvětlil Kuzmanovič, který před přesunem do Bohemians hájil barvy černohorského Plavu, rumunského Dinama Bukurešť nebo rakouského Leobendorfu. V útlém věku strávil čas i v kempu moskevského CSKA. 

Momentálně žije s přítelkyní, již poznal během krátkého angažmá v Sokolově, v Ostravě, kde společně vychovávají syna Luku. "Zatím jsme neřešili, kde zůstaneme po kariéře, ale setrvání v Česku bychom se nebránili," zakončil.

V novém dílu Fotbal fokus podcastu se kromě glosování aktuální situace v první lize objevil i rozhovor s opavským odchovancem Liborem Kozákem (od 51:17).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články