Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jihlava Klobásovým gólem přehrála Pardubice, Dynamo uspělo na Žižkově

České Budějovice ve druhém kole Fotbalové národní ligy otočily zápas na hřišti Viktorie Žižkov a po výhře 2:1 si udržely stoprocentní bilanci v sezoně. Bezchybné jsou zatím po dvou kolech druhé nejvyšší soutěže také týmy Jihlavy, Ústí nad Labem a Hradce Králové, který doma udolal Znojmo 2:1.

Budějovice přitom na Žižkově nezačaly dobře a v 9. minutě prohrávaly, když se prosadil Čermák. Útočník hostující ze Slavie si naběhl do vápna, kde mu se štěstím sklepl míč Rondič a Čermák zamířil přesně k tyči. Ještě do poločasu se ale po centru Javorka trefil Koval a srovnal.

Po změně stran si Mršič zpracoval dlouhý pas, obešel dva protihráče a zařídil vítězný gól. Žižkov sice mohl rychle odpovědět, ale obrana Jihočechů vykopla míč z brankové čáry. Víc už domácí nevymysleli, naopak hosté ještě zásluhou Kladrubského trefili břevno.

Hradec Králové doma v první půli Znojmo jasně přehrával, ale na gól si musel počkat půl hodiny, než Vlkanova vybojoval pokutový kop a sám ho proměnil. Ještě do přestávky zvýšil Kropáček prvním gólem ve druhé lize.

Další šance domácí nevyužili a v 63. minutě přišlo snížení po střele Ambrozka. Štrombach s Teplým ale posléze v šancích odmítli vyrovnání a Hradec tak zaznamenal druhou výhru.

Exligové Brno i ve druhém utkání ztratilo body a jen remizovalo 2:2 ve Vlašimi. Zbrojovka dokonce 0:2 prohrávala, ale v poslední čtvrthodině vybojovala alespoň bod a odvrátila druhou porážku. Vlašim šla do vedení po brejku Hadaščoka, který ještě nahrál před odkrytou branku volnému Fotrovi.

Druhý gól přidal v 74. minutě Selemani, jenže Brno se hned vrátilo do hry poté, co jeden z obránců Vlašimi ve snaze odvrátit nebezpečí trefil jen spoluhráče Piška, od kterého se míč dostal do vlastní branky. A chvíli nato z penalty srovnal Magera.

Bez bodu zůstalo Táborsko, které i druhý zápas v sezoně prohrálo 0:1, tentokrát ve Varnsdorfu. O jediný gól se hned v úvodu zápasu postaral domácí Heppner. Hosté mohli srovnat po chybě brankáře Porcala, jenže gól Ndiayeho nebyl uznán kvůli hraní rukou.

Je nám líto, video expirovalo.
Chrudim v domácí druholigové premiéře prohrála s Ústím 2:3

Ústí nad Labem zdolalo dalšího nováčka Chrudim 3:2 a připsalo si druhou výhru v ročníku. Domácí se v 31. minutě prosadili zásluhou Sixty, ale poté zahodili další velké šance včetně Rybičkovy penalty. Ústečtí následně výsledek otočili. Během tří minut dvakrát skóroval Richter a v 87. minutě přidal třetí gól Jindráček. Těsně před koncem už pouze snížil Kesner.

Fotbalová národní liga - 2. kolo:

Jihlava - Pardubice 1:0 (1:0)
Branka: 14. Klobása. Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Zoubele, Turyna - Mužík, 

Vítkovice - Sokolov 2:0 (2:0)
Branky: 9. Macej, 15. Motyčka. Rozhodčí: Dubravský - Horák, Batík. ŽK: Motyčka, Ožvolda, Pašek - Machek, Vávra. Diváci: 697.

Třinec - Prostějov 0:2 (0:0)
Branky: 60. Sus, 90.+3 Šteigl. Rozhodčí: Proske - Kotík, Antoníček. ŽK: Reintam - Žikol, Janíček. Diváci: 947.

Chrudim - Ústí nad Labem 2:3 (1:0)
Branky: 31. Sixta, 90. Kesner - 60. a 63. Richter, 87. Jindráček. Rozhodčí: Lerch - Melichar, Ratajová. ŽK: Drahoš, Langr - Bílek, Miskovič, Jindráček. Diváci: 1190.

Žižkov - České Budějovice 1:2 (1:1)
Branky: 9. Čermák - 39. Koval, 52. Mršič. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Vitner. ŽK: Sintean - Javorek, Koval, Havelka. Diváci: 1380.

Hradec Králové - Znojmo 2:1 (2:0)
Branky: 30. Vlkanova z pen., 39. Kropáček - 63. Ambrozek. Rozhodčí: Ginzel - Dobrovolný, Lakomý. ŽK: Miker - Malár, Obiechina, Beganovič. Diváci: 1408.

Vlašim - Brno 2:2 (1:0)
Branky: 17. Fotr, 74. Selemani - 75. vlastní Piško, 79. Magera. Rozhodčí: Machálek - Fišer, Kožár. ŽK: Plechatý, Hadaščok - Pavlík. Diváci: 1095.

Varnsdorf - Táborsko 1:0 (1:0)
Branka: 4. Heppner. Rozhodčí: Pechanec - O. Černý, Poživil. ŽK: Heppner, Zbrožek, Novák - Navrátil, Kučera. Diváci: 902.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články