Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Český velikán padl. Postup není nemožnou misí, radují se srbská média

Senzační vítězství Spartaku Subotica nad pražskou Spartou 2:0 v úvodním utkání druhého předkola Evropské ligy pochopitelně nezůstalo v Srbsku bez povšimnutí. Sportovní média shodně označují skalp českého favorita za ohromné překvapení a největší úspěch v historii týmu.

Guélor Kanga
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Vojinovič

Na "Karadjordji" padl český velikán a teď už se postup do třetího předkola nezdá být nemožnou misí," popisuje sportske.net úspěch modrobílých barev na stadionu pojmenovaném po vůdci prvního srbského povstání proti Turkům ze začátku 19. století.

"Tým ze Subotice ukázal, že fotbal nehrají jména a jediné, co se na konci počítá, je výkon na hřišti," dodává web, podle kterého hráli svěřenci trenéra Vladimira Gačinoviče lépe a český tým si díky jejich výkonu nezasloužil dostat se do šance a případně dát gól. "Triumf Spartaku je nejpříjemnějším překvapením mezi výkony srbských týmů. Teď už jen zbývá, aby ve stejném stylu odehrál i odvetu a vybojoval postup," uzavírá sportovní server.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Subotica - Sparta Praha

"Senzace v Novém Sadu, neohrožený Spartak položil na lopatky českého velikána," raduje se deník Blic, jenž si všímá opatrného výkonu na začátku utkání, ze kterého se ale brzy subotickému celku podařilo získat vedení. "Sparta se pokoušela o vyrovnání, ale domácí tým skvěle bránil," píše nejčtenější srbský list.

Podobná slova volí i portál srbské státní televize rts.rs. "Skvělý Spartak porazil Spartu! Do zápasu šli Subotičané jako absolutní outsideři, Čalasanovým gólem v osmé minutě ovšem protivníka šokovali... Sparta se pokoušela převzít iniciativu a přejít do útoku, ale Spartak dokázal být celé utkání rovnocenným soupeřem," všímá si překvapený web.

Ze všeobecného srbského nadšení se trochu vymyká server b92.net, podle kterého na hřišti celý zápas dominovalo české mužstvo, ale Subotičané dokázali perfektně využít své občasné příležitosti a vybojovali si před odvetou nadějný náskok.

"Fotbalisté Spartaku si nicméně největší vítězství ve své historii vrchovatě zasloužili. Svým statečným výkonem ukázali všem srbským týmům, že žádný soupeř není neporazitelný," píše web. "Ale měli i dost štěstí, protože Sparťané pálili své šance, zejména ve druhém poločase, kdy se několikrát netrefil Tetteh," varuje před odvetou bělehradský zpravodajský portál.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články