Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

První Češi okusí supermoderní tréninkové centrum. Do Salcburku míří Svoboda se Stejskalem

Supermoderní tréninkové mládežnické centrum Salcburku budou využívat první čeští fotbalisté. Do rakouského klubu, který má jednu z nejlepších akademií světa, zamířili ze Zbrojovky Brno šestnáctiletý Antonín Svoboda a patnáctiletý Adam Stejskal. Oba podepsali smlouvu na tři roky.

Útočník Antonín Svoboda a brankář Adam Stejskal
zdroj: SPORT INVEST

"Je to pro nás jednoznačně krok správným směrem. Nikdo nám nezaručí, že se z nás tady stanou lepší hráči, ale budeme pro to mít k dispozici ty nejlepší myslitelné podmínky. Už první trénink nás přesvědčil, že se zde potkávají výjimeční hráči. Konkrétně v naší kategorii je to bezmála 30 kluků z 11 národností, mládežničtí reprezentanti svých zemí. Každý zápas i trénink tak bude zážitkem," řekl talentovaný útočník Svoboda.

Oba dorostenečtí reprezentanti byli v hledáčku Salcburku již od roku 2016, během posledního roku a půl absolvovali několik stáží i mezinárodních duelů.

"Hráči jsou vybíráni na základě dlouhodobého pozorování i testování. Není to o jednom podařeném mezinárodním zápase, jedná se o dlouhodobý pohled. Je tak pro nás velkou ctí, že prvními dvěma podepsanými Čechy v Salcburku jsou právě tito dva mladí fotbalisté," řekl šéf skautů společnosti Sport Invest Viktor Schejbal.

"Vznik kompletního centra Salcburku jsme sledovali od začátku velmi pečlivě, dostali jsme možnost poznat celou jejich filosofii a nahlédnout za oponu. Skloubení špičkového zázemí, skvělých profesionálů z řad trenérů, fyzioterapeutů či pedagogů a osobního přístupu ke každému jednotlivému hráči, to vše vytváří nejlépe fungující systém péče o fotbalové talenty na světě," dodal šéf Sport Investu Viktor Kolář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články