Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slavii čeká cesta na Ukrajinu. Ve třetím předkole LM změří síly s Dynamem Kyjev

Po vítězném vstupu do české nejvyšší soutěže se fotbalisté Slavie Praha dozvěděli, s kým budou hrát ve třetím předkole Ligy mistrů. Soupeřem celku z hlavního města bude ukrajinský velkoklub Dynamo Kyjev. První zápas se bude hrát 7. nebo 8. srpna v Praze, odveta 14. srpna. 

Utkání Villarreal - Slavia Praha
zdroj: REUTERS autor: Heino Kalis

S ukrajinským vicemistrem se v letní přípravě utkala Plzeň, která na rakouském soustředění prohrála 0:2. Pokud svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského v kvalifikaci milionářské soutěže neuspějí, mají jistotu, že si zahrají v základní skupině Evropské ligy.

"Je to těžký los. Přál jsem si Ajax, ale aspoň jsme se vyhnuli Benfice, což je velké plus. Těším se strašně moc. Liga mistrů je po reprezentaci nejvíc, čeho může fotbalista dosáhnout. Tak doufám, že si sen splníme a užijeme si to," řekl útočník Slavie Stanislav Tecl.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavii čeká v 3. předkole Ligy mistrů Dynamo Kyjev

Nizozemský tým si přál i trenér Trpišovský. "Z losu úplně nadšený nejsem. Přál jsem si jednoho z dvojice Ajax a Basilej. Na druhou stranu jsem rád, že to není Benfica, o které jsem přesvědčený, že sportovně by to pro nás byl nejtěžší soupeř," uvedl Trpišovský.

"Dynamo je složené z ukrajinských reprezentantů. Plus jsou doplnění o špičkové cizince, mají skvělé individuality jako třeba Pivariče, který hrál výborně za Chorvatsko a nastoupil i ve finále mistrovství světa. Pak také brazilského záložníka Tche Tche," dodal kouč, jenž sledoval ukrajinský celek během léta jako jednoho z možných soupeřů.

Sešívaní hráli v základní části LM pouze v roce 2007. Tehdy v konkurenci Arsenalu, Sevilly a Steauy Bukurešť obsadili třetí místo ve skupině. Loni vypadli ve čtvrtém předkole s kyperským APOELem Nikósie.

Dynamo je rekordním patnáctinásobným ukrajinským šampionem a loni došlo v EL až do osmifinále, kde se muselo sklonit před Laziem Řím. V sobotním utkání o domácí Superpohár zdolalo mistrovský Šachtar Doněck 1:0.

V posledním vzájemném utkání porazila Slavia kyjevský tým 2:1 - v únoru 2016 na soustředění ve Španělsku. Tehdy skóroval záložník Jaromír Zmrhal. "Rád bych si to zopakoval. Los pro nás dopadl docela dobře, mohlo to skončit hůř. Dostali jsme hratelného soupeře, s nímž se můžeme rovnat," prohlásil Zmrhal.

Z českých týmů se v pohárech s Dynamem naposledy střetla pražská Sparta ve druhém předkole LM v roce 1998. Ukrajinské mužstvo tehdy postoupilo po penaltovém rozstřelu.

Los 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část: Celtic Glasgow/Rosenborg - AEK Atény, Salcburk - Škendija Tetovo/Šeriff Tiraspol, Crvena zvezda Bělehrad/Suduva - Legia Varšava/Spartak Trnava, Kukësi/Karabach - BATE Borisov/HJK Helsinky, Astana/Midtjylland - Dinamo Záhřeb/Hapoel Beer Ševa, Kluž/Malmö - Ludogorec Razgrad/Vidi Székesfehérvár.

Nemistrovská část:  Slavia Praha - Dynamo Kyjev, Standard Lutych - Ajax Amsterodam/Sturm Štýrský Hradec, Benfica Lisabon - Fenerbahce Istanbul, PAOK Soluň/Basilej - Spartak Moskva.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články