Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Csaplár chce s Příbramí budit emoce a bavit příznivce pohledným fotbalem

Nováček nejvyšší soutěže z Příbrami by mezi elitou rád navázal na herní styl z druhé ligy. Pod taktovkou zkušeného trenéra Josefa Csaplára se touží prezentovat atraktivním fotbalem a doufá, že to přinese i důležité body.

Příbramský trenér Josef Csaplár
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Já neumím dělat výsledky tím, že budu kazit fotbal. Chceme hrát aktivně, jak jsme zvyklí. Téměř všude mi to přinášelo úspěchy: herní, výsledkové i ekonomické. Já si neumím představit, že bych hrál jinak. Vždy chci, aby mě to bavilo. Nechci být ve stresu a řešit geometrické tvary, jak soupeři zbourat hru. Mě baví budovat a tvořit, ne bořit," řekl Csaplár před sobotním úvodním zápasem sezony s Teplicemi.

Věří, že hráči budou i v lize schopní navázat na výkony z druhé nejvyšší soutěže, kde byli s 56 góly z třiceti utkání druhým nejofenzivnějším týmem soutěže po Opavě. A že budou schopni tvořit i proti papírově silnějším soupeřům. Vzorem pro něj může být generálka proti bundesligovým Brémám, ve které Příbram vyrovnala v závěru na konečných 1:1.

"Z naší strany to vypadalo až podezřele dobře, ale v poločase jsem klukům říkal, že jsme zralí na vyměnění trenek," uvedl Csaplár s odkazem na přílišný respekt k soupeři. "Druhý poločas už byl z pohledu odvahy úplně o něčem jiném. Já nerozlišuji, jestli hrajeme proti AC Milán jako vítězi Ligy mistrů, nebo jestli přijedou Teplice. Ať hrajete proti komukoli, tak byste se měl prosadit vlastní hrou," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Příbram se pod taktovkou Csaplára těší na návrat mezi elitu

Těší ho, že se podařilo udržet v podstatě kompletní kádr, jenž si vybojoval postup. Z opor chybí jen obránce Tomáš Zápotočný, který ukončil kariéru a bude nově třetím Csaplárovým asistentem a zároveň trenérem mládeže. Útočník Karsten Ayong je pak na zkoušce v Sheffieldu United. Přišli naopak zkušení hráči Milan Nitrianský a Jan Rezek, Michal Pecháček a z Olympie Radotín Jorgos Katidis s Ibrahimem Keitou.

"Chtěl jsem, aby zůstalo jádro týmu. A doplnili jsme to jen na jednotlivých postech. A stále je dost času někoho přivést, kdyby bylo potřeba," sdělil Csaplár.

Výsledky ho momentálně nezajímají. "Já chci vidět u hráčů vášeň a jiskru. Fotbal je o emocích, a když to baví hráče, baví to i trenéry a fanoušky," popisoval Csaplár.

V tomto směru dává za příklad Chorvatsko na mistrovství světa. "Majiteli jsem slíbil, že tu budu od rána do večera, že budeme hrát zajímavý fotbal, který pomůže vytvářet zajímavé hráče. To přinese přidanou hodnotu a budeme v černých číslech. Ale jestli budeme v tabulce první, druzí nebo patnáctí, to slíbit nemohu," konstatoval.

Velkou radost má z toho, že se od nové sezony změní formát ligy a díky nadstavbové části přibude utkání. "Už jsem to před roky říkal, že od 1. prosince do července odehraje hráč čtrnáct soutěžních duelů. A to je směšně málo. Takže vítám, že zápasy přibudou. Zda je systém dobře zvolený, na to teď nemám odpověď, ale jsem rád, že se bude více hrát. To je hrozně pozitivní," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články