Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Obávaný kanonýr Huntelaar přestupuje z Ajaxu do Realu Madrid

Madrid - Španělský mistr Real Madrid se dohodl s Ajaxem Amsterodam na přestupu nizozemského střelce Klaase Jana Huntelaara. Pětadvacetiletý fotbalista se k "Bílému baletu" připojí v lednu a s klubem podepíše smlouvu do roku 2013. Ajax dostane za odchod svého kapitána 20 milionů eur, částka by se však mohla vyšplhat až na 27 milionů (asi 698 milionů korun).

Huntelaar je momentálně zraněný a potíže s kotníkem ho pustí na hřiště až po Novém roce. Do Realu míří jako náhrada za krajana Ruuda van Nistelrooije, který si poranil koleno, podrobil se operaci a do konce sezony si už nezahraje. 

"V tomhle přestupu mu bránit nebudu, i když bych ho rád měl v týmu až do konce sezony. V případě nabídky Realu Madrid je logické, že se musíme ohlížet i na širší budoucnost klubu a ne udržení jednoho hráče," řekl trenér Ajaxu Marco van Basten.

Huntelaar strávil v Ajaxu tři roky

Pětadvacetiletý útočník se do Madridu stěhuje po třech letech v Ajaxu. V dresu nizozemského klubu si vybudoval pověst obávaného kanonýra, když v 90 zápasech nastřílel 75 branek. V uplynulé sezoně se s 33 góly stal nejlepším střelcem ligy, letos má na kontě šest tref. 

V nizozemské reprezentaci odehrál Huntelaar, který nastupoval také za PSV Eindhoven, Graafschap a Apeldoorn, 18 utkání a dal deset branek.

V Realu se Huntelaar potká hned s pěti krajany. Vedle Nistelrooije jsou na soupisce madridského klubu Wesley Sneijder, Arjen Robben, Rafael van der Vaart a Royston Drenthe.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články