Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

GLOSA: Krok do nejistoty, Ronaldo zabodoval

Když fotbalová hvězda mění klub – jde většinou výš. Cristiano Ronaldo ale vyrazil z Realu do Juventusu Turín, to určitě výš není. On ani z fotbalového Everestu výš nemohl. I ve třiatřiceti letech byl pořád hlavní hvězdou hvězdného týmu. Neměl důvod odcházet, zvlášť když něco našetřeno už má a ve světě šesti nul je jako doma, ale udělal to.

Cristiano Ronaldo slaví gól Realu Madrid v sítí Juventusu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Ronaldo je i v Kristových letech fotbalovou zbraní hromadného ničení. A dál mohl pouštět hrůzu v Madridu, kde je uznáván, milován a veleben. Pohodlně tu mohl fotbalově dožít. Vždyť to znáte: za ty prachy...

Jenže to naštěstí neplatí vždycky. A portugalský snajpr vyrazil do nejistoty. Neví, jak ho vezmou spoluhráči, fanoušci, Itálie vůbec. Po devíti letech mění klub a prostředí, už není mladý a neklidný, ale nejspíš si uvědomil, že změna je život a že je na ni nejvyšší čas.

Přiznávám, že ze dvou největších fotbalových velikánů současnosti mám radši toho menšího - Lionela Messiho z Barcelony. Ronaldo na můj vkus spotřebovává moc gelu na vlasy a vůbec je to frajírek. Ale tahle jeho poslední frajeřina mi přijde hodně dobrá a v mých očích zase trochu získal.

Je nám líto, video expirovalo.
Potvrzeno. Ronaldo bude hrát za Juventus

Čeká ho Serie A, která je hlavně o taktice, ale on chce být volný – dělat si co chce... Uvidíme, jak se s tím v Juventusu srovnají. Věřím, že jeho role bude dál stejná, protože učit starého orla létat nemá cenu a za sto milionů eur, za něž má do Juventusu odejít, už vůbec ne.

Tím přestupem se také rozšíří nejužší fotbalová špička, v níž Juventusu s Ronaldem přibyde pár důležitých centimetrů. V Lize mistrů, kterou s Realem v posledních pěti letech čtyřikrát vyhrál, to bude dramatičtější. A co teprve, když se střetnou Real s Juventusem. To bude zápletka.

Někdo si sice řekne, Ronaldovy starosti (a Rockefellerovy peníze) bych chtěl mít, ale fotbalový národ je zvědavý, jak mu to v novém dresu půjde. A já jemu i nám všem za tu odvahu, i když byla určitě slušně zaplacená, přeji, ať mu to lepí jako v Realu, protože pro fotbal není nic lepšího.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články