Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Start Ligy národů mezi Českem a Ukrajinou bude hostit Slovácko

Úvodní zápas fotbalové Ligy národů mezi Českem a Ukrajinou se odehraje 6. září na stadionu v Uherském Hradišti. Národní tým se tak na Slovácko vrací po devíti letech. Druhý domácí duel skupiny B1 se Slovenskem bude 19. listopadu hostit jeden z pražských stadionů Sparty či Slavie.

Česká reprezentace
zdroj: FAČR autor: Štěpán Černý

Uherské Hradiště naposledy hostilo seniorskou reprezentaci před devíti lety při kvalifikační výhře 7:0 nad San Marinem. Od té doby tamní stadion s kapacitou 8 tisíc míst hostil jen mládežnické a ženské výběry. V roce 2015 se na něm hrály zápasy mistrovství Evropy do 21 let.

"Uherské Hradiště se výborně zhostilo pořadatelství evropského šampionátu hráčů do 21 let v roce 2015, skvělé hodnocení si stadion odnesl také z červnové inspekce zástupců UEFA," řekl předseda FAČR Martin Malík.

V posledních sedmi letech hrál národní tým soutěžní zápasy jen v Praze, Plzni, Olomouci a Ostravě. Proto si vedení Slovácka cení, že tentokráte dostalo důvěru. "Všem fanouškům mohu slíbit, že na Slovácku se mohou těšit na výjimečný fotbalový večer," uvedl ředitel klubu Petr Pojezný.

"Je to skvělá zpráva pro nás i všechny fanoušky v regionu. Národní tým měl u nás vždy silnou podporu. Stadion v současné chvíli splňuje zásadní podmínky pro evropské soutěže. Utkání reprezentačního áčka ČR s Ukrajinou je pro nás nejvyšší možnou metou," dodal Pojezný.

"S utkáním bude spojeno také množství doprovodných aktivit, které budou zaměřeny především na malé fanoušky národního týmu. Chceme v Uherském Hradišti uspořádat svátek fotbalu," dodal Malík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články