Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Slavia nasázela na úvod přípravy devět branek, trefil se i Baluta

Pořádnou kanonádou vstoupili do přípravy na start první ligy fotbalisté Slavie. Pražané v exhibičním duelu v Chotěboři vyhráli 9:1. Dvě branky do sítě celku hrajícího krajský přebor vstřelil Jan Bořil a premiérový gól si připsala i nejčerstvější posila červenobílých rumunský záložník Alexandru Baluta.

Slávista Jaroslav Zelený (vpravo) v zápase proti Chotěboři
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Slavia v zápase v Chotěboři, která slaví 100 let klubu, představila všechny čtyři nové tváře. V brance debutoval Slovák Martin Vantruba, kraje obrany patřily Vladimíru Coufalovi s Jaroslavem Zeleným a ve středu zálohy nastoupil Baluta.

A právě rumunský reprezentant, který vicemistra ligy posílil za 68 milionů korun, otevřel v šesté minutě skóre hlavou po centru další nové posily Coufala. V 19. minutě vedli Pražané už 3:0, ale další branky pak přidali až po pauze. V závěru se čestného úspěchu dočkal i třetí celek uplynulého ročníku krajského přeboru Vysočiny.

Další přípravné zápasy čekají Slavii v pátek v Edenu. Nejprve změří síly s druholigovým Žižkovem a poté nastoupí proti Slovanu Bratislava v náhradním duelu za zrušený Česko-slovenský superpohár ve slovenské metropoli.

Přípravné utkání:

Chotěboř - Slavia Praha 1:9 (0:3)

Branky: 78. Janda - 17. a 48. Bořil, 6. Baluta, 19. Souček, 53. Tecl, 62. Stoch, 69. Kuchta, 76. Musa, 84. Frydrych.

Sestava Slavie: I. poločas: Vantruba - Coufal, Jugas, Pokorný, Zelený - Souček, Sýkora - Stoch, Baluta, Bořil - Tecl. II. poločas: Vantruba (63. Lisa) - Frydrych, Ngadeu, Pokorný, Flo - Souček (63. Azilinon) - Coufal (63. Musa), Stoch (63. Freit), Baluta (63. Kuchta), Bořil - Tecl. Trenér: Trpišovský.

Veselí nad Moravou - 1. FC Slovácko 0:13 (0:7)

Branky: 21. a 35. Sadílek, 55. a 59. Kadlec, 67. a 70. Machalík, 2. Janošek, 8. Rezek, 10. Reinberk, 16. Hellebrand, 28. Kubala, 60. Daníček, 62. Tischler.

Sestava Slovácka: I. poločas: Trmal - Reinberk, Krejčí, Tkáč, Divíšek - Rezek, Janošek, Hellebrand, Sadílek, Vasiljev - Kubala. II. poločas: Daněk - Juroška, Hofmann, Šimko, Kadlec - Rezek (64. Kohút), Tischler, Machalík, Daníček, Navrátil - Petr. Trenér: Kordula.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články