Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta začala přípravu i s Tettehem, v Ďolíčku bude hostovat pětice hráčů včetně Juliše

S fotbalisty Sparty zahájil přípravu i ghanský útočník Benjamin Tetteh, jehož příchod z Bohemians se dolaďuje. Do Vršovic naopak jdou hostovat Lukáš Juliš, Filip Hašek a Jan Vondra, v Bohemians navíc zůstávají i záložníci Rudolf Reiter a Jakub Nečas. Trénovat na Letné začala také nová posila do branky Milan Heča a také navrátilci z hostování včetně Georgese Mandjecka.

Spokojený Benjamin Tetteh z Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Tetteha jsme sledovali dlouho, je to typ hrotového hráče, který momentálně v kádru nemáme. Určitě také vnímáme, že má velký potenciál zlepšovat se. Jedná se o moderního útočníka silného v osobních soubojích," uvedl sportovní ředitel Zdeněk Ščasný.

"Víme, že by mohl být efektivnější, ale všichni, kteří jsme ho sledovali, jsme přesvědčení, že další krok k rozvinutí své kariéry může udělat u nás," dodal.

Mladý útočník, jenž prošel i Standardem Lutych a Slováckem, se připojil k týmu trenéra Pavla Hapala, který se sešel k prvnímu společnému tréninku.

Na něm chyběli jarní brankářská jednička Florin Nita, Nicolae Stanciu, Tal Ben Chaim a Josef Šural, kteří dostali delší volno poté, co si po konci sezony ještě plnili reprezentační povinnosti.

Je nám líto, video expirovalo.
Heča: Konkurence je pro mě důležitá, posouvá mě dál

Do tréninku se naopak zapojili navrátilci z hostování Eldar Čivič, Juraj Chvátal, Tomáš Wiesner, Daniel Holzer, Vukadin Vukadinovič, Filip Havelka, Néstor, Mandjeck a Matěj Pulkrab.

Hapal bude zkoušet i šestnáctiletého útočníka Adama Hložka. Přípravu zahájil i Rio Mavuba, který však má svolení hledat si jiné angažmá.

"U Ria se nic nemění, jen jsme vyšli vstříc jeho žádosti, aby se do vyřešení dalšího angažmá s námi mohl připravovat," uvedl Ščasný.

"O Mandjecka projevil zájem trenér, protože během působení u slovenské jednadvacítky ho za Spartu hrát neviděl. Proto je tady a trenér poté vyhodnotí, jestli zůstane, nebo půjde jinam," přidal.

Sparťany v tomto týdnu čekají fyzické testy na FTVS. V sobotu pak sehrají dvojzápas s Trenčínem. Od od 30. června do 11. července se letenští budou připravovat v Rakousku, do té doby by měl být kádr z hlediska příchodů uzavřený.

Podle Ščasného Sparta usiluje ještě o příchod stopera a jednoho hráče do ofenzivy. "Snažíme se přivést hráče do základní sestavy, takže se věci jako každý rok táhnou. Věřím, že jeden dva přestupy dotáhneme," prohlásil Ščasný.

Letenský celek už naopak neshání pravého obránce, protože na této pozici dostane šanci navrátilec z hostování v Liberci Tomáš Wiesner. Ten měl původně až do konce nadcházející sezony hrát v Liberci. "Požádali jsme o ukončení hostování a Liberec nám vyšel vstříc," řekl Ščasný.

"Měli jsme v hledáčku několik hráčů, ale z různých důvodů to nedopadlo. Nakonec jsme se rozhodli, že nebudeme dávat peníze za hráče ze zahraničí," uvedl Ščasný. V nepovedeném minulém ročníku na této pozici nastupoval nevýrazný Ondřej Zahustel.

Minimálně v úvodu přípravy budou podle Ščasného chybět útočníci Václav Kadlec a Václav Drchal, kteří jsou v rekonvalescenci, a také zraněný stoper Lukáš Štetina.

Soupiska Sparty na začátku letní přípravy:

brankáři: Florin Nita, David Bičík, Vojtěch Vorel, Milan Heča

obránci: David Hovorka, Semih Kaya, Costa Nhamoinesu, Lukáš Štetina, Ondřej Zahustel, Mihailo Ristič, Martin Frýdek, Eldar Čivič, Tomáš Wiesner, Juraj Chvátal

záložníci: Tal Ben Chaim, Rio Mavuba, Srdjan Plavšič, Michal Sáček, Jiří Kulhánek, Bogdan Vatajelu, Zinedin Mustedanagič, Nicolae Stanciu, Guélor Kanga, Lukáš Vácha, Daniel Holzer, Vukadin Vukadinovič, Filip Havelka, Néstor Albiach, Georges Mandjeck

útočníci: Václav Kadlec, Josef Šural, Václav Drchal, Benjamin Tetteh, Matěj Pulkrab, Adam Hložek.

Zdroj
ČTK, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články