Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Příbram nečekaně padla ve Frýdku-Místku, Opava jasně přehrála Žižkov

Nečekanou ztrátu v boji o postup do nejvyšší soutěže zaznamenali fotbalisté Příbrami. V tabulce druzí Středočeši padli 1:2 na půdě o záchranu hrajícího Frýdku-Místku a třetí Pardubice se k nim přiblížily na tři body. Pomohla jim k tomu výhra 3:0 nad Táborskem, kterou hattrickem zařídil Adam Fousek. Příbramští mají ale zápas k dobru. První místo si po výhře 3:0 nad Žižkovem upevnila Opava.

Tomáš Zápotočný
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Frýdek-Místek poslal do vedení ve 28. minutě hlavou Chvěja. Na začátku druhé půle měla Příbram slibné šance, ve kterých neuspěli Soldát ani Slepička. V 58. minutě vstřelil druhou domácí branku Hruška, ale Matoušek záhy snížil.

Těsné vedení už Frýdečtí udrželi a po druhé výhře za sebou se vzdálili sestupovému pásmu na čtyři body. Svěřenci Josefa Csaplára vyšli naprázdno poprvé od konce října a po devíti kolech.

Fousek se dvakrát trefil v úvodních 21 minutách a hattrick pardubický záložník dokonal čtyři minuty po změně stran. Domácí ve FNL naplno bodovali potřetí za sebou. Třinácté Táborsko z posledních tří kol získalo jediný bod a zůstává v boji o záchranu.

Pátý Třinec vyhrál ve Znojmě 2:0 a utnul dlouhou sérii bez vítězství, která trvala od listopadu devět duelů. Už v prvním poločase se prosadili Buchvaldek a Ilko. Nepovedený zápas domácích v závěru korunoval Teplý vyloučením po druhé žluté kartě.

Vítkovice doma zdolaly šesté České Budějovice 2:0 a poskočily na předposlední příčku neúplné tabulky. Po hodině hry proměnil penaltu Twardzik a těsně před koncem přidal pojistku Pašek. Stejným výsledkem Sokolov na svém hřišti porazil Varnsdorf, když se rovněž ve druhém poločase trefili Čermák a Glaser.

Opava nakročila k 15. druholigovému vítězství v sezoně už během úvodního poločasu, kdy žižkovského brankáře Hrubeše překonali Kayamba a Kuzmanovič. Čtvrt hodiny před koncem uzavřel skóre střídající Puškáč. Slezané zabrali po dvou předchozích remízách a opět se přiblížili kýženému postupu do nejvyšší soutěže.

Ústí nad Labem přes domácí triumf 2:1 nad Vlašimí kleslo o skóre na poslední místo. První gól vstřelil až v 78. minutě hostující Dao, ale Jakubov a Kingue v závěru skóre otočili. Severočeši dál ztrácí na čtrnáctý Frýdek-Místek čtyři body.

24. kolo druhé fotbalové ligy:

Frýdek-Místek - Příbram 2:1 (1:0)

Branky: 28. Chvěja, 58. Hruška - 60. Matoušek. Rozhodčí: Ginzel - Fišer, Caletka. ŽK: Slaninka, Tandir - Průcha. Diváci: 712.

Pardubice - Táborsko 3:0 (2:0)

Branky: 11., 21. a 49. Fousek. Rozhodčí: Dubravský - Hock, Vlček. ŽK: Linhart (Táborsko). Diváci: 695.

Sokolov - Varnsdorf 2:0 (0:0)

Branky: 46. Čermák, 63. Glaser. Rozhodčí: Nenadál - Poživil, Pfeifer. ŽK: Ševčík - Bláha. Diváci: 580.

Znojmo - Třinec 0:2 (0:2)

Branky: 21. Buchvaldek, 31. Ilko. Rozhodčí: Rejžek - Ratajová, Polák. ŽK: Teplý, Dujmovič - Janoščín. ČK: 81. Teplý. Diváci: 380.

Vítkovice - České Budějovice 2:0 (0:0)

Branka: 62. Twardzik z pen., 89. Pašek. Rozhodčí: Mikyska - Batík, Dohnálek. ŽK: Žondra, Mikula, Malík - Vondra, Pouček. Diváci: 620.

Ústí nad Labem - Vlašim 2:1 (0:0)

Branky: 85. Jakubov, 90. Kingue - 78. Dao. Rozhodčí: Franěk - Boček, Lakomý. ŽK: Novotný, Martykán - Skopec. Diváci: 667.

Opava - Viktoria Žižkov 3:0 (2:0)

Branky: 21. Kayamba, 36. Kuzmanovič, 76. Puškáč. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Kříž. ŽK: Svozil - Čermák. Diváci: 3987.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články