Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Tenhle zápas nás nakopne, říká Řezník a věří, že Plzeň získá titul

Dal dva góly, ale jen z jednoho se radoval. Plzeňský obránce Radim Řezník nejprve smolně tečoval centr Srdjana Plavšiče a Sparta vedla v Plzni 2:0, ale ve 30. minutě po rohu hlavou snížil a pozvedl šance Viktorie, která nakonec remizovala 2:2. I když plzeňský náskok před Slavií se už smrskl jen na pět bodů, devětadvacetiletý defenzivní hráč je přesvědčený, že pokud Viktoria bude hrát jako větší část tohoto zápasu, titul získá.

Radim Řezník
zdroj: Reuters

Ocenil, jak se tým dokázal oklepat z toho, že ve 12. minutě prohrával 0:2. "V tu chvíli to byla bezmoc. V takovém zápase je to strašně těžké, když po 12 minutách prohráváte 0:2. Ale potom jsme ukázali, že fotbal hrát umíme," uvedl Řezník.  

Se spoluhráči byli přesvědčeni, že si to nejhorší prožili minulý týden při debaklu 2:5 na stadionu Bohemians 1905. "Teď jsme se o tom bavili. Limba (Limberský) říkal, že myslel, že to nejhorší bylo na té Bohemce. Ale to nejhorší nás potkalo teď, když jsme prohrávali tak rychle 0:2," řekl Řezník.  

Ale potom šel výkon Viktorie nahoru. "Nějakých 75 až 80 minut jsme hráli fotbal, který chceme hrát. O poločase jsme si řekli, že věříme že dáme druhý gól. Škoda, že jsme ještě něco nedotáhli. Skončilo to 2:2, ale musíme mít hlavu nahoře a v těchhle výkonech pokračovat. Jestli budeme hrát takhle dál, tak to půjde," věří člen širšího kádru reprezentace. 

Navzdory klesajícímu náskoku v čele tabulky pevně věří, že Plzeň titul získá. "Náskok se zmenšuje, ale furt máme pět bodů. Myslím, že nás tenhle zápas nakopne. Teď jedeme do Brna, pak nás venku čeká Slavia, to budou rozhodující zápasy. Pokud budeme hrát takhle, jak jsme hráli, zvládneme to," tvrdí Řezník. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články