Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia i potřetí s Žilinou v pohárech remizovala bez branek

Žilina - Fotbalisté Slavie Praha si v Poháru UEFA připsali do tabulky skupiny F první bod. Na stadionu MŠK Žilina dnes uhráli remízu 0:0. Stejným výsledkem skočily i oba vzájemné duely v druhém předkole Ligy mistrů v loňském roce, Pražané tehdy postoupili na penalty. Nyní postupové vyhlídky obou soupeřů klesly; Slavii čekají ještě dva zápasy, Žilinu už jen jeden.

 

Slávistický kouč Karel Jarolím se musel obejít bez tria opor Šmicer, Černý, Tavares, jinak poslal na trávník totožnou jedenáctku, která v posledním ligovém kole zlomila v druhém poločase odpor Teplic. Po slavnostním ohňostroji ke stému výročí žilinského fotbalu začaly oba celky dost opatrně, shodně vsadily spíše na zajištěnou defenzivu než na útočné pojetí.

Slavia kombinovala, Žilina vsadila na brejky

První nebezpečná akce přišla až po čtvrthodině hry. Domácí Rilke unikl po pravé straně a centrem našel volného Štrbu, kterému se ale střela z voleje vůbec nepovedla. Slavia se snažila hrát více kombinačně, domácí sázeli hlavně na rychlé brejky a nakopávané míče především na exslávistu Adauta. 

Hosté poprvé vystřelili na Pernišovu branku až v 28. minutě, ale slabá Krajčíkova rána po zemi nemohla žilinského gólmana ohrozit. Více vzruchu bylo před brankou Slavie. Adauto se pustil k odvážnému průniku mezi stopery, míč mu ale v posledním okamžiku stačil ukopnout Brabec.

Necid dal gól, ale z ofsajdu

Tři minuty před koncem poločasu sice po slávistické kombinační akci a Ivanově centru dopravil Necid míč do sítě, ale rozhodčí již předtím měl praporek nad hlavou na znamení ofsajdu. 

Hned druhá minuta po přestávce přinesla hostům velkou šanci. Ivana unikl svému strážci a zpětnou přihrávkou hledal Necida, ale jeden z obránců míč ukopl a jen těsně minul vlastní branku. Rušno ale bylo vzápětí i na druhé straně. Po Brabcově chybě se málem dostal do šance Adauto, ale slávistický kapitán stačil své zaváhání napravit. O minutu později vystřelil volný Jež, ale s jeho slabým pokusem si Vaniak poradil. 

Adauto spálil obrovskou šanci

Tempo hry se proti první půli značně zvýšilo. Štrbova střela mířila vedle a obrovskou šanci spálil po hodině hry Adauto: po rychlé akci jej našel Štrba před Vaniakovou brankou zcela volného, ale brazilský kanonýr z jasné pozice minul. 

Hráči obou celků si byli vědomi, že remíza z hlediska postupových nadějí nic neřeší, ale více aktivity ke vstřelení branky dál vyvíjeli domácí. V 81. minutě rozehrál Jež roh, míč se dostal až k Adautovi, avšak jeho střela mířila nad břevno. A když po Belaidově centru neohrozil Perniše ani hlavičkující Necid, skončil i třetí vzájemný pohárový souboj obou celků bez branek.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články