Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Obhájce titulu Real vyzve v semifinále Bayern, Řím s Schickem narazí na Liverpool

Pokud chtějí fotbalisté Realu Madrid zaútočit na třetí vítězství v Lize mistrů, čeká je další těžká překážka. V semifinále obhájci titulu vyzvou Bayern Mnichov, s nímž se loni utkali ve čtvrtfinále. Druhou dvojici tvoří AS Řím s Patrikem Schickem a Liverpool.

Los semifinále Ligy mistrů
zdroj: ČTK/AP/ autor: Jean-Christophe Bott

Real má s Bayernem v Lize mistrů vyrovnanou bilanci 11 výher, 11 porážek a dvou remíz, ale loňské měření sil zvládl lépe Bílý balet. Do semifinále tehdy postoupil po výsledcích 2:1 a 4:2 po prodloužení.

"Je to bomba, souboj gigantů," řekl po losu v Nyonu trenér Bayernu Jupp Heynckes.

"Oba kluby mají velkou tradici a oba milují atraktivní fotbal. Navíc nás čekají zápasy ve dvou fotbalových chrámech," dodal trenér, který v roce 2013 dovedl Bayern k poslednímu triumfu bavorského klubu v Lize mistrů. "Čeká nás obhájce, ale věříme si," dodal.

Pro Liverpool a AS Řím, který ve čtvrtfinále po velkém obratu vyřadil Barcelonu, jde o reprízu finále Poháru mistrů evropských zemí z roku 1984, kdy po penaltovém rozstřelu uspěl anglický celek. Nejlepší střelec Liverpoolu Mohamed Salah navíc nastoupí proti svému bývalému klubu, odkud na Anfield loni přestoupil.

"Teď sice budeme 180 minut soupeři, ale ať se stane cokoliv, budeme přáteli na celý život. Těším se na vás," napsal na sociální síti Twitter egyptský útočník, který dal v Lize mistrů za Liverpool stejně jako jeho spoluhráč Firmino osm branek a dalších 29 přidal v Premier League.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp rozhodně odmítl, že by jeho tým dostal nejpřijatelnějšího možného soupeře. "Neříkal jsem si: 'Díky bohu, nemáme Real ani Bayern, hurá máme Řím'," prohlásil. "Jestli si někdo myslí, že to je pohodový los, tak mu není pomoci. AS sice prohrál první zápas 1:4, ale dobrý římský tým porazil geniální Lionel Messi. A odvetu pak Římané mohli v klidu vyhrát 4:0 nebo 5:0. Udělali na mě velký dojem," dodal.

První zápasy jsou na programu 24. a 25. dubna, odvety 1. a 2. května.

Los semifinále fotbalové Ligy mistrů (první zápasy 24. a 25. dubna, odvety 1. a 2. května):

První zápasy:

24. května: Liverpool - AS Řím, 25. května: Bayern Mnichov - Real Madrid.

Odvetné zápasy: 1. května: Real Madrid - Bayern Mnichov, 2. května: AS Řím - Liverpool.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články