Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalová devatenáctka vyhrála nad Gruzií a bude dál bojovat o ME

Larnaka (Kypr) - Čeští fotbaloví reprezentanti do devatenácti let porazili v závěrečném zápasu první části kvalifikace mistrovství Evropy Gruzii 1:0 a zajistili si tak postup do jarní fáze, v níž se už bude bojovat o účast na závěrečném turnaji. Svěřenci trenéra Aleše Křečka dnes v kyperské Larnace dosáhli na potřebné vítězství a jdou dál společně s Dánskem, které zdolalo domácí tým 2:1 a díky lepšímu skóre skupinu vyhrálo.

Češi potřebovali zvítězit

Mladí Češi po dvou remízách s Kypřany a Dány nutně potřebovali zvítězit, protože v případě nerozhodného výsledku by Gruzii nahrávalo lepší skóre. Český tým, jehož předchůdci v čele s Tomášem Necidem letos v létě na domácí půdě získali pod vedením Jakuba Dovalila bronzové medaile, se klíčové branky dočkal až dvacet minut před koncem. 

Do další fáze už dříve postoupily Skotsko, Maďarsko, Belgie, Estonsko, Rusko, Lotyšsko, Francie, Irsko, Norsko, Slovinsko, Německo, Nizozemsko, Švédsko, Rakousko, Srbsko, Anglie, Řecko, Bosna a Hercegovina, Turecko, Rumunsko, Portugalsko, Finsko, Španělsko a Švýcarsko.

Na šampionát se nepodívá výběr Itálie a Chorvatska

Slovensko a Bělorusko doplnily postupující osmadvacítku jako dva týmy s nejlepší bilancí na třetích místech. Mimo hru překvapivě zůstaly třeba výběry Itálie, Chorvatska, Polska či Bulharska.

Z další fáze kvalifikace se na mistrovství dostanou vítězové sedmi čtyřčlenných skupin, které doplní pořádající Ukrajinu. Prvenství z české půdy obhajuje Německo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články