Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Casillasovi tleskali i fanoušci Liverpoolu. Domácí mohou vyhrát celou LM, zní zase z Porta

Obrázek, kdy domácí fanoušci tleskají některému z hráčů hostů, se často nevidí. Iker Casillas přesto takový zážitek v úterý prožil na stadionu Liverpoolu, kde jeho Porto remizovalo v rámci osmifinále Ligy mistrů 0:0. Dál ale postoupili po úvodní výhře 5:0 právě "Reds", kterým zase vyšvihl poklonu kouč portugalského celku Sérgio Conceicao. Podle něj mohou celou soutěž letos vyhrát.

Iker Casillas
zdroj: REUTERS autor: Andrew Yates

Celá legendární tribuna The Kop tleskala. Ne, nebylo to už pro žádného z domácích oblíbenců. To jen k brance mířil brankář Iker Casillas. Legenda Realu Madrid, která v současnosti chytá za Porto, právě možná proti Liverpoolu odehrála poslední zápas v Lize mistrů a gesto domácích fanoušků udělalo španělskému gólmanovi velkou radost.

"Chtěl bych fanouškům Liverpoolu za toto gesto poděkovat. Aplaus pro hráče soupeře se neděje často," prohlásil šestatřicetiletý brankář, který je se 167 zápasy rekordmanem v počtu startů v prestižní soutěži.

Pozitivní reakce šly poté i z druhé strany barikády. Kouče Porta Sérgia Conceicaa totiž velice zaujala hra a síla Liverpoolu a věští mu skvělou budoucnost.

"Podařilo se jim poskládat velmi silný tým. Každý to ví a my jsme si to na vlastní kůži vyzkoušeli. Liverpool bez debat patří k týmům, které mohou Ligu mistrů vyhrát, o tom nepochybuji," řekl po remíze v úterní odvetě Conceicao.

Litoval, že už nebylo o co hrát. "V prvním zápase jsme dostali lekci, to mě mrzí. Oba týmy si zasloužily, aby se o postupu rozhodovalo až tady na Anfield Road, ale doma jsme prostě měli špatný den," doplnil kouč Porta.

Jeho protějšek Jürgen Klopp dovedl Liverpool, který v roce 2005 Ligu mistrů vyhrál, k prvnímu postupu do čtvrtfinále od sezony 2008/09. "Nemohu cítit to samé co fanoušci, kteří na to tak dlouho čekali, ale je to příjemné. Čtvrtfinále Ligy mistrů, to je prostě bomba. Bylo načase, abychom se v téhle soutěži znovu ukázali," řekl Klopp, který vede Liverpool od podzimu 2015.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool - Porto

"Je pěkné, že se Liverpool v poslední době zvedá a zlepšuje, ale pokud se neprosadíte v Lize mistrů, není to ono. Tuhle sezonu sem patříme. Nemělo by to být překvapením," dodal německý trenér.

Je mu jedno, jakého soupeře Liverpool ve čtvrtfinále dostane. "Určitě můžeme myslet na semifinále. V osudí bude dalších sedm skvělých týmů, možná že hned čtyři budou z Anglie, což bude o to těžší. Ale určitě nejsme bez šancí," uvedl Klopp.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články