Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia se v Žilině popere o první body v Poháru UEFA

Žilina (Slovensko) - Fotbalisty Slavie Praha čeká ve čtvrtek v Žilině zřejmě rozhodující duel v základní skupině Poháru UEFA. Po domácí prohře s Aston Villou budou usilovat o první bodový zisk, další porážka by mohla předznamenat konec nadějí na jarní play-off, i když ve hře by pak stále bylo šest bodů, které na postup mohou stačit. Slovenský soupeř je na tom ještě hůř, protože prohrál oba své dosavadní zápasy doma s Hamburkem a na hřišti Ajaxu Amsterodam, tedy se soupeři, kteří ještě Slavii čekají.

Trenér Karel Jarolím považuje před zápasem za výhodu, že jeho tým zná prostředí, v jakém se bude hrát. Před rokem Slavia v Žilině uhrála v předkole Ligy mistrů bezbrankovou remízu a doma po stejném výsledku vybojovala postup na penalty.

Slavii bude opět chybět Tavares nebo Šmicer
 
Jeho tým v domácí soutěži drží od druhého kola neporazitelnost, v posledních zápasech ale po remíze v Českých Budějovicích se i v obou domácích utkáních v Edenu se Žižkovem a Teplicemi pral o body do poslední chvíle. V neděli proti Severočechům otočil zápas třemi góly ve druhém poločase a kouč věří, že to Slavii nakoplo. "Každá výhra může psychicky pomoct. Věřím, že to tak bude, že uděláme v Žilině dobrý výsledek," řekl slávistický trenér. 

Opět se ale bude muset obejít bez některých opor. Na lavičce marodů jsou stále Tavares, Černý, Šmicer a Litteri, který se v týdnu podrobil v Itálii operaci kolena. Po utkání s Teplicemi se navíc Jarolím obával o zdraví střelce Necida, který byl nastydlý.

Žilina chce po Liberci další český skalp

Zatímco Slavia domácí soutěži dominuje, soupeř o víkendu prohrál na trávníku vedoucího Slovanu Bratislava a ztrácí na něj už čtyři body. V Žilině však věří, že se jim podaří získat i druhý český skalp v sezoně po Liberci, který vyřadili ve druhém předkole soutěže. Tehdy ještě vedl mužstvo trenér Pavel Vrba, po jeho nečekaném odvolání jej nahradil Dušan Radolský. 

V kádru čtyřnásobného slovenského mistra je i po Vrbově odchodu česká stopa stále velmi zřetelná, proti Slavii by se v sestavě měli objevit všichni tři jeho krajané - obránci Šourek s Vomáčkou a útočník Rilke. Pražané si budou muset podle Jarolíma dát pozor právě na Šourka a dalšího exslávistu Adauta z Brazílie. Kouč očekává, že oba budou proti bývalému klubu obzvlášť motivovaní. 

Čtvrteční zápas začne v 18:30 a řídit jej bude trojice makedonských
rozhodčích v čele s Aleksandrem Stavrevem. Utkání odvysílá ČT4, přímý přenos začne v 18:15.

Předpokládané sestavy:

Žilina: Perniš - Pekarík, Šourek, Vomáčka, Tesák - Jež, Štrba, Pečalka, Vladavič, - Adauto - Štyvar. 

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Latka, M. Jarolím, Švento - Necid, Ivana.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články