Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Neymar musí kvůli zlomenině na operaci, PSG bude chybět až tři měsíce

Ač to trenér PSG Unai Emery označil za hloupost, hvězdný útočník Neymar skutečně musí po zlomenině nártní kůstky na operaci. Šestadvacetiletý útočník by francouzskému celku měl chybět až tři měsíce. Přijde tak o odvetu osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid a zbytek klubové sezony. Jeho hlavním cílem bude stihnout červnové mistrovství světa. "Rekonvalescence si vyžádá dva a půl až tři měsíce. Přesnější budeme až po operaci," řekl lékař brazilské reprezentace Rodrigo Lasmar.

Zraněný Neymar
zdroj: Reuters autor: STEPHANE MAHE

"Po testech jsme s hráčovým souhlasem rozhodli, že operace bude nejlepší volbou," uvedl pařížský klub v prohlášení bez odhadované délky absence. Tu až nyní potvrdil Lasmar. 

Neymar, který je od loňského přestupu z Barcelony za 222 milionů eur nejdražším hráčem historie, se zranil v 76. minutě nedělního ligového zápasu s Marseille. Domácí forvard špatně došlápl po souboji s obráncem Bounou Sarrem a musel opustit hřiště na nosítkách. Pařížský celek už neměl k dispozici střídání, přesto i v deseti udržel jasné vítězství 3:0.

Rodák ze Sao Paula se po příchodu z FCB stal okamžitě tahounem PSG. Ve 30 soutěžních duelech aktuálního ročníku vstřelil 29 gólů a přidal 18 asistencí. V posledních letech je i hlavní hvězdou brazilské reprezentace, jež vstoupí do MS v Rusku 17. června utkáním proti Švýcarsku.

Je nám líto, video expirovalo.
PSG se až tři měsíce musí obejít bez Neymara
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články