Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Špatný vstup do jara stál Páníka místo. Zlín převezme Petržela

Během pár dnů skončil v první lize další trenér. Po Mladé Boleslavi sáhl ke změně také Zlín, který odvolal Bohumila Páníka. Devátý tým tabulky, jemuž nevyšel vstup do jara, podle webu isport.cz převezme zkušený Vlastimil Petržela, jenž ukončil smlouvu v Baníku Ostrava, kde byl poradce majitele.

Bohumil Páník
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Vedení zlínského klubu to zatím nepotvrdilo. V tiskové zprávě pouze uvedlo, že tým dočasně převzali asistenti Jan Somberg s Janem Kameníkem a finalizuje jednání s novým trenérem, kterého brzy představí.

"Nerad střídám vyhozené trenéry. Byl jsem domluven, že bych měl tým převzít v létě. Událo se to hodně narychlo, bez přípravy. Potřebuji se seznámit s příčinami nezdarů. Zlín je stále v pásmu ohrožení sestupem," řekl Petržela, který si je vědom toho, že jej nečeká snadný úkol. "V kádru je hodně cizinců a tím i hodně problémů, než se mužstvo správně poskládá a dá dohromady. Ale nebojím se toho, mám s tím zkušenosti. Podobnou situaci jsem musel řešit v Zenitu Petrohrad," dodal Petržela, jenž by měl podepsat smlouvu na rok a půl.

Ve hře o trenérské místo byl podle některých informací i Roman Nádvorník z Táborska, kde má ovšem platnou smlouvu.

Páník byl odvolán dva dny po debaklu 0:4 v Karviné. Ševci v devíti venkovních zápasech nevyhráli a z posledních dvanácti kol porazili jen týmy z chvostu ligové tabulky – Jihlavu a Slovácko.

Jednašedesátiletému Páníkovi měla po této sezoně skončit smlouva. "Ševce" vedl od prosince 2014, kdy ještě hráli druhou ligu. Pod jeho vedením se mužstvo po půlroce probojovalo do nejvyšší soutěže.

Sezony mezi elitou ale mají ve zlínském podání podobný průběh, po skvělých podzimních výsledcích se celku na jaře nedaří. Loni dovedl Páník své svěřence k vítězství v domácím poháru, což automaticky znamenalo postup do základní skupiny Evropské ligy. V ní Zlín v konkurenci Kodaně, Lokomotivu Moskva a Sheriffu Tiraspol získal dva body.

Páník podobné dvě krize v minulých dvou letech ustál. V dubnu 2016, kdy Zlín devět kol nevyhrál a na jaře získal jen bod, mu mimořádné zasedání představenstva klubu dalo důvěru. Totéž se opakovalo loni rovněž v polovině dubna, kdy zůstal ve funkci i po deseti utkáních bez výhry. Zkušený kouč v minulosti působil u mládeže v Sigmě Olomouc a Baníku Ostrava, vedl také polské týmy Nowy Dvor, Lech Poznaň, Miedž Legnica a Pogoň Štětín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články