Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bayern otočil zápas ve Wolfsburgu, Frankfurt zdolal Lipsko

Měli namále, ale nakonec to zvládli. Fotbalisté Bayernu Mnichov otočili v 23. kole německé ligy utkání ve Wolfsburgu penaltou v nastaveném čase a po triumfu 2:1 drží náskok 19 bodů před druhým Dortmundem. Borussia zdolala Mönchengladbach1:0. Na třetí místo poskočil Frankfurt, který zdolal vicemistra z Lipska 2:1.

Radost hráčů Bayernu Mnichov
zdroj: Reuters autor: Fabian Bimme

Vše podstatné se odehrálo v první půlhodině. Lipského vicemistra poslal brzy do vedení francouzský útočník Jean-Kevin Augustin, ale americký zadák Timothy Chandler a ghanský záložník Kevin-Prince Boateng v rozmezí čtyř minut otočili skóre ve prospěch Eintrachtu.

Zápasu přihlíželo 45 100 diváků, kteří ale prakticky rezignovali na povzbuzování hráčů a soustředili se na protesty proti neoblíbenému pondělnímu termínu utkání. Vedle pískotu, skandování a dalších projevů nespokojenosti zasypali diváci před začátkem druhého poločasu hřiště stovkami tenisových míčků, v hledišti se objevily plakáty s nápisy například "Kašleme na pondělní zápasy, "Fanouškovská kultura trpí, sledovanost stoupá" nebo "I můj holič má v pondělí volno".

Je nám líto, video expirovalo.
Frankfurt zažívá nejlepší sezonu za 25 let

Dortmund vyhrál díky Reusovi

Výhru Dortmundu zařídil první trefou od května Marco Reus. Dortmund se posunul na druhé místo tabulky, může o něj ale přijít v případě úspěchu Lipska v pondělní dohrávce ve Frankfurtu. Stuttgart zvítězil poprvé v sezoně na soupeřově hřišti, oč se jediným gólem zápasu postaral Mario Gómez. Domácí, za které v 58. minutě nastoupil záložník Jan Morávek, podlehli na svém stadionu po šesti zápasech.

První šanci v souboji Borussií měl domácí Mönchengladbach, Stindlovu střelu ale zneškodnil gólman Bürki. Na druhé straně otevřel skóre v 32. minutě Reus, který po Schürrleho přihrávce efektním obloučkem nedal Sommerovi šanci. Osmadvacetiletý záložník, jehož v kariéře brzdí četná zranění, zaznamenal první trefu od 20. května proti klubu, v němž před příchodem do Dortmundu působil.

V druhém poločase hosty podržel Bürki, jenž čelil deseti střelám na branku, do sítě ale nepropustil ani jednu. Mönchengladbach tak prohrál poslední čtyři duely bez vstřeleného gólu. Dortmund bodoval poosmé v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Reus se vrátil do sestavy Dortmundu a rozhodl proti Mönchengladbachu

Robben nedal pokutový kop, penaltový reparát zvládl Lewandovski

"Vlci" se proti suverénnímu lídrovi bundesligy ujali vedení v 9. minutě po přesné Didaviho hlavičce. Bayern nastoupil s ohledem na nadcházející utkání v Lize mistrů proti Besiktasi bez několika opor a v prvním poločase se střelecky neprosadil.

Velkou příležitost na vyrovnání spálil v 55. minutě Arjen Robben, jenž trefil z pokutového kopu pouze tyč. Přesto se svěřenci Juppa Heynckese dočkali, o devět minut později Robben předložil míč před bránu Wagnerovi a ten hlavou zblízka nedal Casteelsovi šanci.

V 79. minutě se dostal na hřiště Lewandowski, a právě nejlepší bundesligový střelec nakonec utkání rozhodl. V první minutě nastavení dostal favorit znovu možnost kopat penaltu a polský kanonýr si připsal svůj 20. ligový gól v této sezoně. Bayern zaznamenal pod Heynckesovým vedením 13. ligovou výhru za sebou, což je pro zkušeného trenéra jeho nejdelší vítězná série v kariéře.

Děravá obrana Hoffenheimu

Schalke získalo v zápase s Hoffenheimem dvoubrankové vedení už v průběhu prvního poločasu. Nejprve se prosadil ze vzduchu Kehrer a poté "namazal" obránce Vogt špatnou rozehrávkou před prázdnou bránu Embolovi, pro kterého nebyl problém uklidit míč do brány. Hoffenheim inkasoval ve 23 zápasech už 37 branek, což je stejný počet jako za celou minulou sezonu. Hosté korigovali v 78. minutě, po Kadeřábkově centru z levé strany hlavičkoval přesně Kramarič.

Pavlenka čelil v bráně Brém dvěma pokutovým kopům. Při prvním ho poslal Petersen na druhou stranu a připsal si 50. bundesligovou branku. Ani při druhé penaltě si Pavlenka na míč nesáhl, Haberer napálil v 88. minutě pouze břevno. Freiburg přesto těsný výsledek uhájil.

Leverkusen po dvou zápasech opět vyhrál, za třemi body ho nasměroval krátce před pauzou po chybě obrany Bailey. V 50. minutě zvýšil Havertz a Hamburk se už zmohl pouze na snížení z kopačky Hahna. Hamburk ztrácí po 23. kole na záchranu šest bodů, což se ještě žádnému týmu v historii bundesligy v této fázi nepodařilo dohnat.

Stuttgart konečně zvítězil venku

Fotbalisté Stuttgartu zvítězili poprvé v sezoně na soupeřově hřišti, výhru 1:0 nad Augsburgem zařídil Mario Gómez. Domácí, za které v 58. minutě nastoupil záložník Jan Morávek, podlehli na svém stadionu po šesti zápasech.

Augsburg se musel obejít bez zraněného nejlepšího střelce Alfreda Finnbogasona, který v této sezoně dal 11 branek. Možná i to bylo důvodem, proč byl v ofenzivě mnohem aktivnější Stuttgart.

Jako jediný se v 27. minutě prosadil z dorážky Gómez. Zkušený forvard zaznamenal do sítě Augsburgu už šest bundesligových gólů. Domácí sice též rozvlnili v 37. minutě síť, Gregoritschův zásah ale nebyl uznán kvůli ofsajdu. 

O záchranu bojující Mohuč porazila v Berlíně Herthu

Mohuč skoro po roce vyhrála venkovní bundesligový zápas. V Berlíně porazila Herthu 2:0 zásluhou dvou branek Robina Quaisona. Švédský záložník skóroval pět minut před přestávkou a v 65. minutě výsledek završil.

Domácí na Olympijském stadionu nedokázali navázat na předchozí vítězství v Leverkusenu a zůstali jedenáctí. Celý zápas v jejich dresu odehrál Vladimír Darida, už po čtvrthodině hry ale Hertha přišla o kapitána Vedada Ibiševiče, který se zlomeným nosem skončil v nemocnici.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:

Hertha Berlín - Mohuč 0:2 (40. a 65. Quaison), Freiburg - Brémy 1:0 (24. Petersen z pen.), Hamburk - Leverkusen 1:2 (70. Hahn - 40. Bailey, 50. Havertz), Kolín nad Rýnem - Hannover 1:1 (30. Osako - 37. Füllkrug), Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:2 (8. Didavi - 64. Wagner, 90.+1 Lewandowski z pen.), Schalke - Hoffenheim 2:1 (11. Kehrer, 28. Embolo - 78. Kramarič), Augsburg - Stuttgart 0:1 (27. Gómez), Mönchengladbach - Dortmund 0:1 (32. Reus), Eintracht Frankfurt - Lipsko 2:1 (22. Chandler, 26. Boateng - 13. Augustin).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy