Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Klopp: Nerozumím ani jedné penaltě. Jinak bychom vyhráli

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp byl po dramatickém závěru duelu proti Tottenhamu rozlícen kvůli dvěma nařízeným penaltám ve prospěch hostů. Tu první útočník Harry Kane neproměnil, v páté minutě nastavení se už ale nemýlil a vyrovnal na 2:2.

Jürgen Klopp
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Simon Bellis

"Bylo zřejmé, že oba kvalitní týmy chtěly vyhrát, ale výsledek je hodně ovlivněn rozhodnutími pomezního rozhodčího. Nerozumím ani jedné z penaltových situací. Před tou první to byl jasný ofsajd. Neuvěřitelné, nevím, o čem tam diskutovali," popsal situaci před penaltou v 87. minutě.

Kane v době přihrávky stál v nepovoleném postavení, míč ale ještě tečoval domácí stoper Dejan Lovren. Kane se následně snažil obejít s míčem gólmana Lorise Kariuse, který proti němu vyběhl a zasáhl jej. Nařízenou penaltu ale anglický reprezentant neproměnil a pokračovalo se za stavu 1:1.

V 91. minutě předvedl na druhé straně Mohamed Salah povedené sólo a vrátil "Reds" vedení, ani to ale domácím nestačilo. O chvíli později nařídil rozhodčí Jonathan Moss na radu pomezního sudího další penaltu ve prospěch Tottenhamu poté, co stoper Virgil van Dijk zasáhl ve vápně Erica Lamelu.

Utkání Liverpool – Tottenham
zdroj: ČTK/PA autor: Peter Byrne

"Ano, van Dijk se ho dotkl, ale všichni víme, že Lamela ten kontakt vyhledává," okomentoval situaci Klopp. "Pokud by rozhodčí měli takový metr celý zápas, dobře. Ale v prvním poločase nebylo odpískáno hodně tvrdých zákroků. A pak v případě nejjemnějšího souboje v utkání rozhodne, že to je faul," dodal bývalý trenér Dortmundu a Mohuče.

Kane se k penaltě postavil i podruhé a tentokrát nedal Kariusovi šanci. Zaznamenal tak jubilejní 100. trefu v Premier League. Klopp litoval neproměněných šancí svých svěřenců a zároveň uznal kvalitu soupeře. "Tottenham hrál dobrý fotbal, my jsme ve středu pole trochu zaostávali fyzicky. V defenzivě jsme mohli hrát lépe, ale měli jsme dostatek šancí, abychom vyhráli. A také bychom zvítězili, kdyby nedošlo k těm rozhodnutím," zakončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články