Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fotbalisty Slavie v Dubaji přivítal Zenit Petrohrad výpraskem

Čtyřmi góly ve druhém poločase zničili fotbalisté Petrohradu naděje slávistů na dobrý výsledek. Pražský celek nakonec v Dubaji svůj první přípravný zápas se silným ruským soupeřem, který je nyní v tamní lize na druhém místě, prohrál vysoko 1:5.

Halil Altintop
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Nový trenér Slavie Jindřich Trpišovský do utkání poprvé nasadil zimní posilu Ondřeje Kúdelu, který nastoupil na pozici defenzivního záložníka, zatímco v Liberci hrál stopera. Ze zdravotních důvodů chyběli Jan Sýkora a Tomáš Souček a v brance se ještě neobjevila další zimní posila Ondřej Kolář. S kapitánskou páskou vedl Slavii Portugalec Danny, jenž do Edenu zamířil v létě právě z petrohradského Zenitu.  

V první půli byla hra vyrovnaná a jediný gól v něm vstřelil ve 27. minutě Aleksandr Kokorin.  "První poločas byl od nás velmi dobrý, byli jsme lepším týmem, bohužel jsme po jedné ztrátě dostali gól z jediné šance. Příležitosti, které jsme měli, jsme neproměnili, ale myslím si, že to byl velice slušný výkon," citoval klubový web Trpišovského.

Hned po přestávce přidal druhou branku po úniku Anton Zabolotnyj. V 62. minutě sice po rohu snížil hlavičkou Milan Škoda, ale Zenit poté dalšími třemi zásahy zápas rozhodl. Z hranice penalty umístil míč k tyči Aleksandr Jerochin a za střelami Dmitrije Bogajeva a Denise Terentěva se slávistický brankář Přemysl Kovář jen ohlédl.  

"Do druhého poločasu jsme špatně vstoupili, soupeř šel sám na bránu a dal na 2:0. Myslím si, že potom jsme hráli opět velice dobře, dali jsme gól. Pak jsme ale udělali školáckou chybu, kdy jsme po faulu odběhli od míče, a soupeř dal na 3:1," řekl Trpišovský. "Na šance to bylo vyrovnané utkání, akorát Zenit je měl vyloženější, protože byly do otevřené obrany po některých našich zbytečných ztrátách. V některých fázích jsme hráli strašně naivně," dodal kouč Slavie.

Červenobílí mají zatím v přípravě bilanci dvou porážek a jedné výhry. Nejprve na prvním soustředění ve Španělsku podlehli Linense 2:4 a o víkendu v Praze na Vyšehradě porazili Viktorii Žižkov 5:0. Další zápas v Dubaji sehrají v pondělí proti Bröndby Kodaň s českým útočníkem Janem Klimentem.

Slavia Praha - Zenit Petrohrad 1:5 (0:1)

Branky: 62. Škoda - 27. Kokorin, 46. Zabolotnyj, 67. Jerochin, 70. Bogajev, 77. Terentěv.

Slavia: Kovář - Bořil (46. Frydrych), Deli (46. Pokorný), Jugas (55. Ngadeu), Sobol - Kúdela (55. Hromada) - Mingazov (55. Van Buren), Hušbauer (55. Bucha), Danny (55. Tecl), Zmrhal (55. Stoch) - Necid (55. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Zenit: Lunev (63. Baburin) – Kuzyayev (68. Terentěv), Mammana (68. Kakkojev), Mevlja (68. Pletněv), Žirkov (68. Kaplenko) – Kranevitter (68. Skrobotov), Jerochin, Rigoni (68. Bogajev), Driussi (63. Poloz) – Zabolotnyj (68. Panjukov), Kokorin (63. Smolnikov). Trenér: Mancini.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články