Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Stanciu a Sparta? Brzy může být hotovo, ale nabídka je zatím nízká, zní z Anderlechtu

Je to blízko, ale hotovo ještě není. Zkompletování rekordního přestupu Nicolae Stanciua z Anderlechtu do pražské Sparty zatím brzdí rozdílný pohled na cenu rumunského špílmachra. Sportovní ředitel belgického celku Herman Van Holsbeeck proto prohlásil, že dohoda může nastat v řádu hodin, nebo naopak zcela padnout.

Nicolae Stanciu na tréninku
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Virginie Lefour

Z rumunských i belgických médií přichází jasné zprávy. Nicolae Stanciu je z možného odchodu do Sparty nadšen a s pátým celkem nejvyšší české soutěže se už domluvil na podmínkách smlouvy. Složitější je situace, co se týče shody mezi Pražany a Anderlechtem. Kluby zatím ke kompromisu nedošly.

V případě zájmu Sparty, která má Stanciua v seznamu vytipovaných cílů na prvním místě, se mluvilo o hostování s opcí či nabídce 110 milionů korun. Belgičané ale chtějí více. Za čtyřiadvacetiletého talenta před rokem a půl zaplatili kolem 250 milionů a nyní by ztrátu rádi minimalizovali co nejvíce.

"Jednání probíhají. Je nemožné získat zpět všechny investované peníze. Někdy u přestupů vyhrajete jako u rekordního odchodu Tielmanse (za 22 milionů eur do Monaka), jindy zase ztratíte," uznal Van Holsbeeck.

Anderlecht potřebuje minimalizovat ztrátu i z důvodu, že v současnosti není na tom finančně ideálně a získané peníze by mu pomohly k dalším nákupům. Na odchodu z klubu je tak i polský útočník Lukasz Teodorczyk. Mnohem žhavější je však situace kolem Stancia.

"Může to být vyřešeno v řádu několika hodin, ale nabídka Sparty je nyní příliš nízká. Pokud ji nezvýší, zůstana Stanciu u nás nebo přestoupí k nějakému jinému zájemci," prozradil sportovní ředitel Anderlechtu, který podle informací za svého hráče chce částku mezi 120130 miliony.

Pozitivním náznakem, co se týče vývoje obchodu, by mohla být absence Stancia na středečním tréninku Anderlechtu, po níž se hned vyrojily spekulace, zda už není na cestě do Prahy. Belgický klub situaci ale komentoval tak, že Rumun má individuální přípravu kvůli lehkému zranění.

Sparta každopádně o rumunského talenta vehementně stojí, což už dříve potvrdil nový sportovní ředitel Zdeněk Ščasný. "Byl bych velice rád, kdyby se právě on stal první posilou. Zaměřili jsme se na něj, znám ho velmi dobře. Je to typ fotbalisty, kterého přesně potřebujeme. Dobrý střelec, má výbornou kopací techniku, pracovitý, charakterově slušný. Navíc umí zahrát na dvou postech," nechal se slyšet.

Tužbu hrát ve Spartě má i rumunský hráč, na kterého mají Pražané nepěkné vzpomínky z předkola Ligy mistrů rok a půl zpět, kdy Letenské vyřadila Steaua především díky skvělému výkonu Stanciua.

Nyní by měl právě on tahat pátý celek české ligy z bryndy. A podle všeho je toto spojení blízko.

Zdroj
ČT sport, www.msn.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články