Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Přestupový kolotoč se točí i s Rakitičem, Sánchezem, Lemarem i Baileym

Fotbalová škatulata jsou tu. Zimní přestupní termín začíná plnit stránky zejména britských médií. Novým jménem, které se objevilo v tamním tisku, je Ivan Rakitič – záložník Barcelony je nyní žádaným hráčem. Stejně jako Alexis Sánchez a další hvězdy, jejichž ceny jsou hodně vysoko.

Utkání Real Madrid - Barcelona
zdroj: EFE autor: Chema Moya

O Chorvata Rakitiče, jehož pozice v Barceloně po příchodu Philippeho Coutinha oslabila, mají podle britského tisku zájem Arsenal, Liverpool i Juventus. Ten nejspíš udrží Alexe Sandra, po němž zase touží v Chelsea, která ale nechce přistoupit na cenu 60 milionů liber (1,75 miliardy korun). I když je to o čtvrtinu méně, než kolik italský mistr za hráče chtěl v létě. 

Manchester City zase podle listu podle The Guardian touží po Alexisu Sánchezovi. Za něho by měl Arsenalu dát 30 milionů liber (téměř 900 milionů korun) i přesto, že by ho v létě, kdy mu skončí smlouva, mohl mít zadarmo. Citizens by tak totiž nyní vyřešili problém v sestavě při zranění Brazilce Gabriela Jesuse, zvlášť když by Chilan mohl nastoupit i v Lize mistrů. Sánchez prý do City chce a oželí i bonus 25 milionů liber za dodržení smlouvy v Arsenalu.

Arsenal, na jehož kouče Arséna Wengera se po odchodu Sáncheze zase snáší ostrá kritika fanoušků, chce jako náhradu Thomase Lemara z Monaka. To za svou hvězdu ovšem požaduje 90 milionů liber a manažer francouzského klubu, Leonardo Jardim, tyto spekulace nevyloučil. "V zimním přestupovém termínu obyčejně neprodáváme hráče, ale měsíc je dlouhý a může se stát mnoho věcí." 

Zájem je i o dalšího hráče Arsenalu - záložníka Francise Coquelina, který v londýnském klubu moc příležitostí nedostává. Chtějí ho ve Valencii i West Hamu. Francouz prý dává přednost odchodu do Španělska. 

Chelsea, Manchester United a Arsenal se také údajně přetahují o dvacetiletého jamajského útočníka Leona Baileyho. Ten dal v tomto ročníku bundesligy za Bayer Leverkusen šest gólů a podle The Mirror jde jen o to, kdo dá víc. A čeká se, že to bude hodně vysoká částka. 

Opačně je tomu u jednadvacetiletého nigerijského reprezentanta Kelechiho Iheanachoa, kterého chce prodat Leicester podle The Sun za 25 milionů liber. Ovšem má to ještě další háček. Kelechi bere 115 000 dolarů týdně, což mu zaručuje pětiletá smlouva, a to bude chtít málokterý klub dodržet.

Zdroj
telegraph.co.uk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články