Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Silvestrovské derby internacionálů vyhráli sparťané

V pražském Edenu byli na trávníku slavné osobnosti domácího fotbalu. Silvestrovské derby veteránů nad 45 let vyhráli slávisté těsně 2:1. Utkání internacionálů poté jasně ovládla Sparta, která zvítězila 9:4. Šlo o teprve sedmé vítězství sparťanů za 32 ročníků derby. 

Tomáš Hübschmann a Stanislav Vlček
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Spartě se v Silvestrovském derby hráčů nad 35 let dlouhodobě nedaří, ale svého rivala od začátku jasně přehrávala. Pomohli k tomu i čtyři nováčci, kteří si zahráli exhibiční zápas poprvé.

Premiérově se na umělé trávě v Edenu představili Jiří Jarošík, Vlastimil Vidlička a stále aktivní ligoví hráči Marek Matějovský s brankářem Davidem Bičíkem. Nejvyšší soutěž hraje i jablonecký Tomáš Hübschman. Za Slavii poprvé nastoupili David Kalivoda, Zdeněk Šenkeřík a Tomáš Hrdlička.

Právě jeden z nováčků Silvestrovského derby Jarošík po sérii šancí otevřel skóre, poté propálil slávistického brankáře Martina Vaniaka Luděk Stracený. V 21. minutě snížil Jaroslav Černý a pak přišel jeden ze zlomových momentů, když Karel Piták neproměnil penaltu, která se nařizuje za tři rohové kopy.

Naopak Sparta do poločasu přidala ještě další dvě branky a dominovala i v druhých 25 minutách. Dva góly dal za Letenské nejlepší střelec úterního vánočního halového turnaje Luděk Stracený, ve slávistickém dresu se dvakrát prosadil Pavel Kuka, který v závěru z pokutového kopu zmírnil vysokou prohru červenobílých.

Sparťanští fanoušci se vytoužené desítky nedočkali, i tak ale Letenští dosáhli na nejvyšší vítězství v historii Silvestrovského derby. Jejich dosavadním maximem byla rovněž pětibranková výhra 5:0 z roku 2001.

Derby veteránů nad 45 let rozhodl dalekonosnou střelou z přímého kopu Pavel Řehák. Mezi oběma zápasy diváci i hráči uctili památku nedávno zesnulého Josefa Pešiceho, který působil v obou pražských klubech. Derby sledovalo méně diváků než v minulosti, protože pořadatelé kvůli obavám z výtržností omezili prodej vstupenek.

Je nám líto, video expirovalo.
Silvestrovské derby internacionálů vyhrála Sparta

32. Silvestrovské fotbalové derby internacionálů Slavia - Sparta:

Hráči nad 35 let (2x25 min., bilance po utkání 21-4-7):

Slavia Praha - Sparta Praha 4:9 (1:4)

Branky: 30. a 50.+1 Pavel Kuka, 21. Jaroslav Černý, 48. Zdeněk Šenkeřík - 15. a 31. Luděk Stracený, 12. Jiří Jarošík, 24. Marek Kincl, 25.+1 Tomáš Jun z pen., 27. Tomáš Čížek, 29. Jan Flachbart, 33. Lukáš Zelenka, 34. Václav Koloušek.

Slavia: Martin Vaniak - Jaroslav Černý, Lukáš Došek, Tomáš Hrdlička, Martin Hyský, David Kalivoda, Pavel Kuka, Martin Müller, Adam Petrouš, Karel Piták, Zdeněk Šenkeřík, Ivo Ulich, Stanislav Vlček.

Sparta: David Bičík - Tomáš Čížek, Jan Flachbart, Tomáš Hübschman, Jiří Jarošík, Tomáš Jun, Marek Kincl, Václav Koloušek, Marek Matějovský, Jiří Novotný, Luděk Stracený, Vlastimil Vidlička, Lukáš Zelenka.

Hráči nad 45 let (2x20 min., bilance po utkání 5-7-2):

Slavia Praha - Sparta Praha 2:1 (1:1)

Branky: 14. Luboš Kozel, 28. Pavel Řehák - 2. Martin Hašek.

Slavia: Juraj Šimurka - Miroslav Beránek, Jiří Jeslínek, Roman Janoušek, Jaromír Jindráček, Luděk Klusáček, Luboš Kozel, Jan Mareš, Pavel Medynský, Gustav Ondrejčík, Pavel Řehák, Jaroslav Šilhavý, Milan Šimůnek, František Veselý, Luboš Zákostelský.

Sparta: Jaromír Blažek - Aleš Bažant, Miloslav Denk, Martin Hašek, Michal Horňák, Josef Jarolím, Richard Margolius, Miroslav Mlejnek, Josef Obajdin, Marek Trval, Petr Vrabec, Daniel Zítka. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články