Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Jsem nejlepší hráč historie. Nikdo nedosáhl na takové věci, jako já, prohlásil Ronaldo

Sebevědomí by Cristiano Ronaldo mohl dlouhodobě rozdávat po hrstech a znovu to potvrdil také po páté výhře v anketě Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa. Portugalská opora Realu Madrid prohlásila, že je nejlepším hráčem historie. Zároveň vyvrátil spekulace o možném odchodu z Realu Madrid.

Cristiano Ronaldo po vítězství v anketě Zlatý míč
zdroj: ČTK/AP/ autor: Franck Faugere

"Nevidím nikoho, kdo by byl lepší než já. Žádný hráč nedosáhl takových věcí, jako jsem dosáhl já. Neexistuje komplexnější hráč, než jsem já. Věřím, že jsem nejlepší hráč v historii fotbalu, v dobrých i špatných chvílích," řekl Ronaldo, který ve Zlatém míči navázal na prvenství z let 2008, 2013, 2014 a 2016.

Pátým triumfem vyrovnal rekordmana a svého velkého rivala Argentince Lionela Messiho z Barcelony. "Souboj s Messim pokračuje. Oba se snažíme dělat pro své kluby maximum, co můžeme," konstatoval dvaatřicetiletý Ronaldo.

Portugalský kanonýr letos dokázal s Realem obhájit vítězství v Lize mistrů i díky tomu, že byl s 12 góly nejlepším střelcem minulého ročníku. S "Bílým baletem" také ukončil pětileté čekání na španělský titul. V probíhající sezoně se stal Ronaldo prvním hráčem, který skóroval ve všech šesti zápasech skupiny Ligy mistrů. Nedaří se mu ale v domácí soutěži, kde se zatím prosadil jen dvakrát.

Ronaldo má v Realu smlouvu do 30. června 2021, ale v poslední době se několikrát objevily spekulace, že v Madridu není úplně spokojený a mohl by odejít. To však nyní portugalská hvězda popřela.

"Doufám, že mohu hrát na nejvyšší úrovni ještě několik dalších let. Cítím se dobře, uvidíme, co se stane v budoucnu. Jsem šťastný v Realu, chci zůstat a ukončit v Madridu kariéru, pokud to bude možné," dodal Ronaldo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články